Barn får kjøpt ekstreme voldsspill

Det hersker fullstendig kaos i spillbutikkene om aldersgrenser på voldsspill. Barn får kjøpt spill med så grusom vold at det er usikkert om de ville vært tillatt vist som film i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vurderer aldersgrense på dataspill

14-år gamle Rune Johannssen hadde ingen problemer med å få kjøpt to av de værste voldsspillene på markedet. Det ene var «Resident evil 2», et ultravoldelige spill hvor man blir angrepet og spist av døde politimenn. Spillet har fått 17-årsgrense i USA og 15-årsgrense i England. Når man starter spillet dukker det opp en advarsel på skjermen om at spillet er ekstremt voldelig. Rune fikk også kjøpt «Die by the sword», hvor man skal kappe av motstanderens hoder og lemmer og bruke dem som våpen.

Savner regelverk

- Vi burde ikke solgt «Resident evil 2» til 14-åringen, sier daglig leder i spillbutikken Spider-man, Bjørn Thomas Høen (26).

- Vi prøver å sile ut de værste tilfellene, og kommer det en syvåring vil han ikke få kjøpt det. Men vi er veldig i tvil fordi det ikke finnes noe regelverk.

Han mener at foreldrene ikke har kontroll over hvilke spill ungene har på barnerommet.

- Vi har fått få klager på salg av voldsspill. Noen foreldre har vært innom og byttet spill, men de følger ikke godt nok med.

Høen er glad for at det nå blir ryddet opp i regelverket, slik at de kanskje får en lov å forholde seg til.

- Aldersgrensen som står på pakkene nå er engelsk og gjelder ikke her i Norge. Så vi er veldig i tvil om hva vi skal gjøre når det står en 12-åringen her for å kjøpe voldsspill.

FIKK KJØPT: Rune Johanssen (14) fikk kjøpt to av de verste voldsspillene.