Barn gir status

En stor gruppe velutdannede kvinner nøyer seg ikke bare med å gjøre karriere. Nå er det blitt trendy med store barneflokker blant den økonomiske eliten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tidligere undersøkelser viser at høyt utdannede kvinner som har fått to barn, er mer tilbøyelig til å få nummer tre enn andre grupper, sier forsker ved Statistisk sentralbyrå, Turid Noack.

De fleste kvinner får fortsatt to barn. Tobarnsgruppen er imidlertid på retur, mens gruppen som får null og ett barn og tre eller flere øker.

- De seinere åras utvikling kan tyde på at det igjen er blitt moderne å få mange barn. Ikke som en generell trend, men blant enkelte grupper, sier forsker Trude Lappegård ved SSB.

- Min erfaring er at gruppene som velger å få mange barn er, spesielt kvinner i kreative og frie yrker, og spesielt leger, sier psykolog ved Hubro Kompetansesenter, Sissel Gran.

Barn = status

Psykologen mener barn er i ferd med å bli et statussymbol, og at vi har fått et klasseskille der den økonomiske eliten gjerne har store barneflokker.

- For mange er dette blitt et slags vellykkethetsparameter. Å få mange barn signaliserer overskudd: da er du sterk, frisk, rik, lykkelig, har god helse og høy trivsel, sier Gran og legger til:

- Å få mange barn samtidig som en gjør karriere utstråler styrke. Det er ingen egoist som kan drive Familien AS. Du viser lederegenskaper som også er attraktive i arbeidslivet, og dermed blir en stor barneflokk også en suksessfaktor karrieremessig.

Vil merke presset

Men hvilke konsekvenser får denne barneboomen for karrieristene? Forsker Kari Solbrække ved Senter for kvinneforskning tror familie og arbeidsliv vil måtte kobles tettere til hverandre. Hun peker på to utviklingstrekk:

  • Vi vil få et annet syn på hva det er å gjøre karriere:

- Karriereveien vil ikke nødvendigvis gå oppover, men til siden. Folk vil forlange å utvikle seg uten nødvendigvis ta på seg lederansvar, sier Solbrække.

  • Undersøkelser tyder på at også kvinnene er blitt bevisste hva de og deres kompetanse er verd. De vil kreve mer fleksible løsninger:

- Mange bedrifter vil merke presset fra velutdannede damer - og menn - for å legge til rette for familien.