Titusenvis på flukt fra Myanmar:

- Barn halshugges og folk brennes til døde

Verdens mest forfulgte minoritet utsettes nå for folkemord, ifølge Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

VERDENS MEST FORFULGTE MINORITET: Slik omtaler Al Jazeera rohingya-folket, som nå er på flukt i titusentall, på grensa mellom Myanmar og Bangladesh. Her er tre små barn på vei mot det de håper er en tryggere framtid, denne uka. Foto: Mohammed Ponir Hussain / Reuters / Scanpix
VERDENS MEST FORFULGTE MINORITET: Slik omtaler Al Jazeera rohingya-folket, som nå er på flukt i titusentall, på grensa mellom Myanmar og Bangladesh. Her er tre små barn på vei mot det de håper er en tryggere framtid, denne uka. Foto: Mohammed Ponir Hussain / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Situasjonen for minoritetsgruppa rohingyene i Myanmar blir stadig verre. Nå kommer stadig flere meldinger om at folk blir brent levende, mens andre blir halshugget, skriver Sky News, som viser til menneskerettighetsgruppa Fortify Rights, som er basert i Bangkok.

- Et folkemord pågår der, sier Tyrkia-president Recep Erdogan i en tale i Istanbul, ifølge The Guardan.

Snur ryggen til

Flere hundre mennesker meldes drept. Titusener er på flukt.

Politiet i Bangladesh har regjeringsordre om å forhindre folk fra å flykte fra volden i nabolandet Myanmar - og å krysse grensa inn i Bangladesh. Men tusenvis av mennesker fra den forfulgte rohingya-gruppen er nå på vei inn i Bangladesh, og politiet lar den forfulgte folkegruppa få slippe inn i landet, melder BBCs korrespondent.

Så mange som 58 000 mennesker har nå kommet seg fra Myanmar og inn i Bangladesh, ifølge FN-estimat. Ytterligere 20 000 mennesker skal være på vei, og står fast ved Naf-elva, ifølge BBC.

Drukning, sykdom og slanger

Flyktningene risikerer å drukne, bli syke og å møte farlige slanger. De flykter i tusentall. Krysser fjell, elver og risåkre for å komme seg i trygghet i Bangladesh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer