- Barn holdes fanget under jorden

I konflikten i Kongo er barna kanonføde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Den siste månedens kamper i Kongo har ført til en kraftig økning i antall kidnappinger av barn i landet. Militser tar barn helt ned i tiårsalderen til fange og tvinger dem til å kjempe deres sak, forteller Redd Barna i en pressemelding.

- Situasjonen for barn i den østlige delen av Den demokratiske republikken Kongo er katastrofal. Alle fraksjoner benytter seg av barn som kanonføde. De raider hus og voldtar små jenter, sier Hussein Mursal, leder for Redd Barna Kongo.

Ifølge The Scotsmann er skoler populære rekrutteringssteder. Avisa skriver at det i den siste uka er observert stadig flere barn som marsjerer i de østlige provinsene, hvor stridende militser kjemper om skogområdene.

Toppen av isfjellet 

Den grove mishandlingen av barna er så brutal som den er omfangsrik. I Redd Barnas pressemelding heter det blant annet at enkelte barn forteller om å bli holdt fanget i hull i jorda, enten som straff eller etter å ha blitt tatt til fange av fiendtlige grupper, skriver Reuters.

Mursal forteller at Redd Barna har tatt imot rundt 100 barn som har rømt fra militsene de siste to ukene. Han frykter dette er en svært liten andel. Hvor mange barn som lever som barnesoldater i Kongo er det umulig å vite, mener han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer