Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barn i Eidsvåg barnehage trolig coronasmittet

Til sammen er 100 barn og barnehageansatte i karantene.

INNLAGT: Et barn ved Eidsvåg barnehage er nå innlagt ved Kristiansund sykehus med det som trolig er coronasmitte. Foto: Google Maps
INNLAGT: Et barn ved Eidsvåg barnehage er nå innlagt ved Kristiansund sykehus med det som trolig er coronasmitte. Foto: Google Maps Vis mer

Krisestaben i Molde kommune sitter onsdag kveld i møte etter at et barn i Eidsvåg barnehage i Molde kommune trolig er smittet av coronavirus.

Barnet er nå innlagt på barneavdelinga ved Kristiansund sykehus. Det melder Romsdals budstikke.

Kommuneoverlege Cato Innerdal i Molde opplyser onsdag kveld til avisa at barnet er testet og prøvesvaret er svakt positivt.

- Det betyr at det første prøvesvaret ikke var helt tydelig, og ny prøve er tatt. Vi venter på endelig bekreftelse.

Også i Molde stenges to barnehager og en skole. Det opplyses det om i en pressemelding fra Molde kommune onsdag kveld.

Høgnakken barnehage i Molde holdes stengt som følge av en mulig kobling til det antatt smittede barnet i Eidsvåg, skriver Romsdals budstikke..

- Stabilt

I pressemeldingen fra Helse Møre og Romsdal opplyses det om at barnet som er innlagt på sykehus er stabilt, og at barneavdelinga i Kristiansund har gjort de smitteverntiltakene som er nødvendig.

- Barnet, som har ein luftveisinfeksjon, ble rutinemessig testet på sykehuset, seier fagdirektør Torstein Hole i pressemeldinga.

Andre barn frå Nordmøre og Romsdal som trenger innleggelse på sykehus vil nå bli sendt til barneavdelinga ved Ålesund sykehus, opplyses det videre om.

Kommuneoverlegen sier til Romsdals budstikke at de ikke er sikre på smittekilden. Dette er et av mange områder det jobbes på onsdag kveld, men en mulig kilde er et familiemedlem som har vært i utlandet, forklarer han.

- Barnet ble sykt sist uke, for så å bli bedre igjen. I helga ble barnet sykt igjen, forklarer Innerdal.

ONSDAG 11. MARS: Her er siste nytt fra norske myndigheter om coronaviruset. Video: NTB Scanpix Vis mer

Barnet går i Eidsvåg barnehage, der det er 62 barn og 18 voksne. Alle barn og de ansatte i barnehagen blir nå satt i karantene. I tillegg er legekontoret i bygda stengt, ettersom barnet har vært innom der. Også bygdas lege er satt i karantene.

Barnet var også i ein dåp sist helg, der det skal ha vært et sted mellom 20 og 30 personar. Kommunen jobbar med å spore opp alle for å sette de i karantene, skriver avisa.

- Blir i liten grad rammet

Flere skoler og barnehager har i løpet av en drøy uke opplevd smitte blant sine elever, og har dermed holdt lukket og satt personer som har vært utsatte for smitten i karantene.

- Det ser ut som om barn i liten grad blir rammet av viruset. De sårbare gruppene, som eldre og syke, blir hardere rammet, sa avdelingsdirektør for smittevern og beredskap ved FHI, Line Vold, til Dagbladet i forrige uke.

- Hva kan være årsaken til det?

- Her mangler vi mye kunnskap, sa hun og la til at de per nå ikke har en god forklaring på dette.

Også på sin nettside skriver FHI at andel barn som er rapportert med påvist infeksjon, så langt har vært lav.

- Det kan tyde på at barn enten får milde symptomer, eller blir smittet i mindre grad. Ved tidligere utbrudd med andre coronavirus (MERS og SARS), har infeksjon også vært sjelden rapportert blant barn, skriver FHI.

Onsdag kl 18 meldte FHI at 489 personer nå er smittet i Norge. Det er 212 flere enn i går. Gjennomsnittsalderen er 46 år, og omtrent to tredjedeler er menn. Det kommer ikke fram i FHIs tall hvor mange av de smittede som er barn.

Hele Norges coronakart