- Barn kan selv avgjøre om de vil dø

Belgia åpner for dødshjelp til barn.

ÅPNER FOR DØDSHJELP TIL BARN: Uhelbredelig syke mindreårige skal kunne få hjelp til å dø i Belgia. Nasjonalforsamlingen vedtok torsdag en utvidelse av loven om dødshjelp. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert/NTB Scanpix
ÅPNER FOR DØDSHJELP TIL BARN: Uhelbredelig syke mindreårige skal kunne få hjelp til å dø i Belgia. Nasjonalforsamlingen vedtok torsdag en utvidelse av loven om dødshjelp. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uhelbredelig syke mindreårige skal kunne få hjelp til å dø i Belgia. Nasjonalforsamlingen vedtok torsdag en utvidelse av loven om dødshjelp.

Uhelbredelig syk, store smerter, ingen behandlingsmulighet. Det er forutsetningene Belgia har lagt inn i loven som åpner for at en mindreårig skal kunne få hjelp til å dø. Nasjonalforsamlingen i Brussel vedtok torsdag kveld den nye loven.

Men selv om et stort flertall av innbyggerne i et liberalt Belgia sier de støtter en utvidelse av loven om dødshjelp, har det vært hard debatt og motstand mot forslaget.

Hellig liv Mens lovens forkjempere ser det som «den ytterste humane gest», frykter den katolske kirken i Belgia at døden er i ferd med å trivialiseres.

- De kan ikke drikke før de er 16. De kan ikke røyke før de er 16. De kan ikke stemme før de er 18. De kan ikke gifte seg før de er 18. Men når vi snakker om liv og død, så kan de bestemme? Det henger ikke sammen, sier kristendemokraten Els Van Hoof til den amerikanske radiokanalen NPR.

Også en gruppe barneleger har bedt de folkevalgte stemme nei. De mener sårbare barn kan bli presset til å ta et umulig valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer