<strong>LEKTE MED GUTTEN TIMER FØR HAN FORSVANT:</strong> Roland Malmsjö (23) og Madelene Meijers (23) med barna Liv (3) (t.v) og Loke (2) (t.h). Barna lekte med den drepte gutten noen timer før han ble meldt savnet. - Jeg forstår det ikke, sier Madelene til Dagbladet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
LEKTE MED GUTTEN TIMER FØR HAN FORSVANT: Roland Malmsjö (23) og Madelene Meijers (23) med barna Liv (3) (t.v) og Loke (2) (t.h). Barna lekte med den drepte gutten noen timer før han ble meldt savnet. - Jeg forstår det ikke, sier Madelene til Dagbladet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

Barn kan stå bak drapet

Svensk politi utelukker ikke at et barn kan ha tatt livet av fireåringen som ble funnet død i et skogholt søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 LJUNGBY (Dagbladet): En politikilde bekrefter overfor Expressen at politiet etterforsker om et barn kan være gjerningsmannen. Han sier også at de tror saken kan være løst snart.

- Vi famler ikke i blinde, sier kilden til avisa.

- Kjenner ikke sitt barn 100 prosent Et stort antall barn er avhørt i saken.

En mor, som ønsker å være anonym, sier til Expressen at hennes barn lekte med den drepte fireåringen. Barnet er nå avhørt, og politiet skal ha spurt om bråket forut for fireåringens forsvinning.

Som Dagbladet skrev i går skal fireåringen ha kranglet med søsknene sine, før han forsvant fra lekeplassen i boligområdet.

- Det jeg og alle andre tenker på nå er muligheten for at et barn kan ha drept fireåringen. Det er veldig vanskelig å tenke på. Det er ikke sikkert man kjenner sitt barn 100 prosent, sier mora til Expressen.

Sosialmyndighetene i Ljungby står i beredskap om det skulle vise seg at fireåringen ble drept av et annet barn.
- Om den situasjonen oppstår, betyr det at vi må støtte det barnets eller de barnas familier. Det er i seg selv en vanskelig situasjon. Vi må også innlede en gransking angående barnet eller barna, sier Ing-Marie Byström.

Lekte med fireåringen Lekeplassen mellom blokkene i Kungshög pleier å være full av nabolagets barn. I går sto den tom.

<strong>GA TIPS:</strong> Jimmy Fäderlid (22) og Kristina Meijers (22) med sønnen Noah (2,5 mnd), ga i går tips til svensk politi i Ljungby, Sverige. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
GA TIPS: Jimmy Fäderlid (22) og Kristina Meijers (22) med sønnen Noah (2,5 mnd), ga i går tips til svensk politi i Ljungby, Sverige. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

- Jeg slipper dem ikke ut før jeg vet at noen er tatt. Jeg tør ikke nå fordi jeg kjenner meg utrygg, sier trebarnsmora Madelene Meijers (23) til Dagbladet

Noen timer før fireåringen forsvant, lekte hennes to eldste barn med gutten og søsknene hans.
- At mitt barn lekte med ham, at han forsvant og siden er funnet død, er helt uvirkelig. Det kjennes ut som om det ikke har skjedd, sier trebarnsmora Madelene Meijers.

Hun forteller at fireåringen skal ha hatt et kutt i pannen. Da hennes datter spurte hva det kom av, skal fireåringen ha sagt at han falt i trappa.

- Da hun spurte på ny hva som hadde skjedd, sa han at han hadde blitt slått med en leke av et annet barn, sier Meijers.
Flere naboer Dagbladet snakker med forteller at det har kunnet gå hardt for seg på lekeplassen i mellom boligblokkene.

- Ja, barna kan være ganske bråkete og slemme mot hverandre, sier Meijers

- Kan ikke bekrefte Assisterende innsatsleder Markus Gustafsson vil ikke bekrefte Expressens opplysninger om at politiets hovedteori er at fireåringen ble drept av et annet barn.

- Det er ingenting vi kan bekrefte. Vi er ikke kommet så langt i etterforskningen, og er fremdeles åpne for alle muligheter.
Han vil heller ikke kommentere eller avkrefte om skadene på gutten kan være forårsaket av et barn.

<strong>TOM:</strong> På denne lekeplassen ble den drepte fireåringen sist sett. Her lekte han med barna til Madelene Meijers. I går var lekeplassen tom. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
TOM: På denne lekeplassen ble den drepte fireåringen sist sett. Her lekte han med barna til Madelene Meijers. I går var lekeplassen tom. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

- Har sårskaden i fireåringens panne noe sammenheng med at han senere blir funnet død?

- Det kan jeg ikke si noe om, sier Markus Gustafsson.

Rett ved husveggen Fireåringen ble funnet død i et skogholt knappe 30 meter fra husveggene til naboene.

- Vi tenker jo at hvis vi var hjemme så kunne vi ha sett noe, eller kanskje avverget noe, sier et nabopar til Dagbladet.

Fra stuevinduet har de uhindret innsyn til det lille skogholtet som nå er inngjerdet av politisperringer.

- Det hele er ubehagelig, sier naboparet.  Fikk tips Selv om mange har hatt fritt innsyn til skogholtet hadde politiet bare fått inn 20 tips, og ba derfor i går formiddag om at flere skulle melde seg.

Ut over dagen kom barn og voksne innom politiets bil som sto parkert utenfor boligområdet for å fortelle hva de hadde sett.

- Vi fikk inn flere tips. En håndfull har kontaktet oss, men om det har vært avgjørende tips vil jeg ikke kommentere, sier Robert Loeffel fra Kronobergspolisen.

<strong>SJOKK OG SORG:</strong>  Nabolaget hvor den drepte gutten ble funnet, er i sjokk og sorg over drapet. Nederst ved en av boligblokkene samlet folk seg for å legge ned lys, leker og blomster. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
SJOKK OG SORG: Nabolaget hvor den drepte gutten ble funnet, er i sjokk og sorg over drapet. Nederst ved en av boligblokkene samlet folk seg for å legge ned lys, leker og blomster. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

I går hadde politiet foretatt mellom 60-70 vitneavhør. Loeffel sier at de i løpet av dagen i dag vil fortsette å snakke med naboer og banke på dører.

<strong>INGEN MISTENKTE:</strong> Robert Loeffel, pressetalsmann fra Kronobergspolisen, var i går veldig ordknapp, men sa at politiet ikke har noen mistenkte på nåværende tidspunkt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
INGEN MISTENKTE: Robert Loeffel, pressetalsmann fra Kronobergspolisen, var i går veldig ordknapp, men sa at politiet ikke har noen mistenkte på nåværende tidspunkt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer