Barn kles opp som sexbomber

- Spice Girls-moten hører ikke hjemme i barneklesskapet. Hva får foreldre til å kle barna sine som sexbomber? Hvorfor lar de åtteåringer ha piercing i navlen? Trend- og moteekspert Lisbeth Larsen raser mot moter som får barn til å likne små voksne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg vil aldri kle min åtte år gamle datter i sexy klær. Aldri i livet. Barneklær skal være funksjonelle, ha god kvalitet og gjerne være morsomme. Men aldri sexy. Barn skal ikke kles opp som små voksne.

Det sier Lisbeth Larsen (43). Hun lar seg provosere av deler av dagens barnemoter. Små jentunger skal ikke vise fram sprettrumper, navler eller drømme om en framtid med store pupper.

Farlig tid

- Å si at dette fører til sexovergrep mot småbarn er kanskje drøyt. Men det er fristende å spørre foreldre om de har tenkt over hvilket signal de sender ut når de lar barna gå kledt slik.

- Særlig i en tid der fokus på sexovergrep og omfanget av dette burde få foreldre til å være ekstra aktsomme, sier Larsen. - Motepress er ikke noe nytt fenomen. Det tror jeg vi alle kjenner til - i større eller mindre grad. Men det er enkelte foreldre som lett gir etter for barnas ønsker.

- Grensene flyttes, og jeg lurer sannelig på hvordan det skal gå med disse barna når de en gang blir voksne og skal klare seg på egen inntekt, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer