Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barn krever millioner av kommunen etter overgrep

- Dette er bare å beklage, sier kommunen.

AKTOR: Til tross for at faren var dømt to ganger for voldtekt av mindreårige, fikk han samvær uten tilsyn med de to barna, som ble plassert i fosterhjem da de var 11 og 13 år gamle. - Retten har lagt til grunn at under disse samværene uten tilsyn, så ble barnet utsatt for voldtekt, sier Iris Storås. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
AKTOR: Til tross for at faren var dømt to ganger for voldtekt av mindreårige, fikk han samvær uten tilsyn med de to barna, som ble plassert i fosterhjem da de var 11 og 13 år gamle. - Retten har lagt til grunn at under disse samværene uten tilsyn, så ble barnet utsatt for voldtekt, sier Iris Storås. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To barn fra Oppland krever 3,7 millioner kroner i erstatning fra kommunen etter at de ble sendt til samvær med en overgrepsdømt far. Der ble ett av barna selv utsatt for overgrep.

Til tross for at faren var dømt to ganger for voldtekt av mindreårige, fikk han samvær uten tilsyn med de to barna, som ble plassert i fosterhjem da de var 11 og 13 år gamle, melder TV 2.

- Retten har lagt til grunn at under disse samværene uten tilsyn, så ble barnet utsatt for voldtekt, sier Iris Storås, som var aktor i saken mot faren.

Da mannen for andre gang ble siktet for voldtekt av en mindreårig gutt, sendte det lokale barnevernet barna hjem til ham så fort han var ute av varetekt.

- Det retten har lagt til grunn der, er at gutten fem timer etter at de blir sendt hjem igjen, blir utsatt for et nytt seksuelt overgrep, sier Storås.

Allerede da barna var fire-fem år gamle kom de første bekymringsmeldingene til barnevernet. Fylkesmannen fastslår at det er begått flere alvorlige lovbrudd fra barnevernets side, og fylkeslegen snakker om «slett og tragisk barnevernsarbeid». Nå kreves Gjøvik kommune for 3,7 millioner kroner, et erstatningskrav som først ble omtalt av NRK.

- Dette er bare å beklage. Barnevernstjenesten gjorde vurderinger basert på opplysninger som forelå, og de vurderingene var feil, sier rådmann Magnus Mathisen.

(NTB)

Hele Norges coronakart