Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barn la seg i veibanen

Kristoffer Misje (21) kom rasende i 80-sonen da han oppdaget tre barn i veibanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka var 21.45 torsdag kveld da Misje kom kjørende med kjæresten fra Ågotnes sentrum. Like etter at han hadde akselerert opp farten fra 60 til 80-sonen fikk han øye på de tre barna i veibanen.

Lynraskt reiste barna seg opp og kom seg inn på fortauet.

- Kunne gått ille

- Hadde det ikke vært for at jeg hadde en bil foran meg som svingte til venstre, så jeg måtte slakke ned farten, kunne dette gått skikkelig ille, sier Kristoffer Misje til Dagbladet.no.

I tillegg til de tre barna som lå i veibanen, stod det tre barn på fortauet og fulgte med på dødsleken. Misje anslår at alle barna var i 13-14-årsalderen. Det var både gutter og jenter involvert i gruppen.

- Det hele kunne minne litt om en dødslek, eller jackass (TV-program der deltakerne gjør risikofylte stunts, journ.anm.). De utfordret skjebnen. Jeg tror ikke de skjønner konsekvensen av hva de driver med, sier Misje.

Ikke et unntak

Han forteller at dødsleken ikke er et unntakstilfelle i bygda.

Barn la seg i veibanen

- Jeg har snakket med en kvinne som har opplevd noe lignende. Hun klarte å stoppe bilen og gikk ut og kjeftet på barna, sier Misja, og legger til:

- Da jeg kjørte var klokka 21.45 på kvelden og jeg synes foreldre burde følge bedre med på hva barna deres gjør på kveldstid.

Livsfarlig

Han får støtte av operasjonssjef Konrad Grindeland ved Hordaland politidistrikt:

- Dette er mye mer livsfarlig enn jeg tror barna forstår. De setter både seg selv og andre i stor fare. Fra vår side fraråder vi dette på det sterkeste. I den grad vi kan gi råd, vil jeg oppfordre foreldrene om å følge med og prøve å få dette til å opphøre.

Fjell og Sund lensmannskontor rykket ut torsdag kveld, men da hadde barna allerede forsvunnet, skriver Vestnytt.

<B>SJOKKERT:</B> Kristoffer Misje mener det kunne gått galt da han kom over 3 barn som lå i veibanen. - Med en person som ikke kjenner veien så godt som meg, tør jeg ikke tenke på hvordan det kunne gått, sier han.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling