Barn livstruende skadd - mor og stefar i Namdal siktet for vold

Et barn som er under fem år gammelt er innlagt på St. Olavs hospital med livstruende skader. Mor og stefar siktet for vold etter at lege slo alarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vet du noe mer om denne saken? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Moren og stefaren til et barn i Namdal, som natt til mandag ble tatt med til lege med alvorlige skader, er siktet for å ha utøvd grov vold mot barnet. Det opplyser politiet i en pressemelding.

Det var natt til mandag 26. juni politiet fikk melding om at barnet var bragt inn til lege med alvorlige skader. Barnet ble sendt til St. Olavs hospital i Trondheim med kritiske, livstruende skader.

Barnevernet kontaktet politiet etter at legen som undersøkte barnet slo alarm.

Stefar nekter

Barnets mor og stefar er nå pågrepet og siktet etter straffelovens paragraf 282, mishandling i nære relasjoner, for å ha utøvd grov vold mot barnet. De to siktede sitter i varetekt og har fått oppnevnt advokater.

- Min klient ringte AMK da han mente at barnet trengte helsehjelp. Ambulansen kom hjem til dem, slik jeg har forstått det, sier advokat Anders Kjøren til Dagbladet.

Han forsvarer den siktede stefaren i saken. Han understreker at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

- Jeg hadde en prat med ham i går. Han stiller seg uforstående til siktelsen og er ukjent med noe som helst form for voldsbruk, sier Kjøren.

Kripos

Stefaren sitter i avhør med politiet i dag, opplyser advokaten. Politiet opplyser at det er gjennomført, og skal gjennomføres, flere avhør.

Også morens advokat opplyser at hun stiller seg uforstående til siktelsen.

- Hun nekter straffskyld og er sjokkert over å være siktet for vold mot barnet sitt, sier advokat Torfinn Svanem til Adresseavisen. Kvinnen måtte fraktes til sykehus da hun fikk et illebefinnende under politiavhøret, opplyser Svanem.

Kripos er koblet inn i saken og bistår det lokale politiet i etterforskningen.

- Vi ble varslet om saken i går. Riksadvokaten har gitt et pålegg om at all alvorlig vold mot små barn skal varsles til Kripos. Vi har også mottatt en anmodning om bistand fra Trøndelag politidistrikt, og vil nå diskutere oss fram til hva slags type bistand vi kan gi, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Due hos Kripos.

Pressekonferanse

Kripos kan ikke si noe spesifikt om hva slags bistand de kan gi i denne saken.

- Generelt i saker som dette kan vi bidra med taktisk bistand og etterforskningsledelse. Vi har eksperter som kun jobber med saker som handler om alvorlig vold og drap mot småbarn, som har ekspertise på feltet, sier han.

De to siktede, er etter det politiet kjenner til, fra land i Øst-Afrika. De siktede er gift og det skal bo flere barn i familien.

Politiet holder pressekonferanse om saken klokka 17.00 i dag.

Dagbladet kommer tilbake med mer.