Barn med vandrende tanker er smartere

De kan holde på mer informasjon samtidig.

FLERE TANKER: Barn som ofte blir distrahert har bedre arbeidshukommelse. De kan la tankene vandre mens de gjør andre ting. Foto: Colourbox
FLERE TANKER: Barn som ofte blir distrahert har bedre arbeidshukommelse. De kan la tankene vandre mens de gjør andre ting. Foto: ColourboxVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny studie viser at mennesker som konstant blir distrahert har bedre arbeidshukommelse, noe som gjør at de klarer å holde på mer informasjon samtidig, ifølge The Telegraph.

Skolebarn trenger denne typen hukommelse daglig for å kunne utføre varierende oppgaver som å følge lærerens instruksjoner eller huske dikterte setninger.

Vandrende tanker I forbindelse med studien ble frivillige bedt om å utføre én av to enkle oppgaver for å sjekke om deltakernes tanker begynte å vandre.

Til slutt ble deltakerne målt i deres evne til å huske en rekke bokstaver og enkle mattestykker.

Psykolog Daniel Levinson ved universitetet i Wisconsin-Madison i USA, sier til The Telegraph at dem med bedre arbeidsminne rapporterte om flere vandrende tanker under disse enkle oppgavene. Samtidig presterte de like godt.

Høyt minne - flere tanker Resultatet ble publisert i tidsskriftet Psychological Science, og bekrefter tidligere forskningsresultater som viser at høyt arbeidsminne gjør at personen kan ha flere tanker i hodet samtidig.

Arbeidshukommelse er også assosiert med andre måter å måle intelligens på, som leseforståelse og IQ. Samtidig åpnes det en dør til det ukjente riket av indre tanker.

- Resultatet tyder på at dagligdags planlegging som gjøres på bussen, mens man sykler til jobb eller i står i dusjen, sannsynligvis støttes av arbeidsminnet, sier doktor Jonathan Smallwood ved Max Planck instituttet i Tyskland.