Barn mobber hverandre med mobiltelefon

Barn helt ned til 12 års alderen mobber hverandre via tekstmeldinger på mobiltelefon. Politiet mener barn og unge bør nektes å ha mobiltelefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av en kveld mottok en 12 år gammel jente i Sarpsborg over ti tekstmeldinger med trusler og oppfordring til selvmord.

De som sendte tekstmeldingene var jevnaldrende jenter på 12 og 13 år.

Store problemer

Jentas far forteller til NRK Østfold at datteren på det verste mottok et tosifret antall slibrige og truende tekstmeldinger om dagen. Dette foregikk over en lengere periode.

For 12-åringen som fikk meldingene medførte mobbingen store problemer både psykisk og fysisk, forteller faren. Mobbingen stoppet først da jentas foreldre tok kontakt med skolen og mobbernes foreldre.

Nekt barn mobiltelefon

Politiet i Sarpsborg mener barn og unge under 16 år nå bør nektes å ha mobiltelefon. Politibetjent Rune Kaspersen ved Sarpsborg Politidistrikt sier at 12-åringen langtfra er alene om å bli mobbet via tekstmeldinger.

- Dette er en ny og mer direkte måte å mobbe på. Mobberne kan nå offeret hele døgnet, og risikoen for å bli oppdaget er liten, sier Kaspersen til NRK.

GSM-MOBBING: Mobiltelefon er en ny og mer direkte måte å mobbe på.