Barn ned i treårsalderen skal lære engelsk

Engelskopplæring i Oslo-barnehager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fra våren 2009 vil det gjennomføres engelskopplæring i ti av Olsos barnehager. Dette ble vedtatt under et byrådsmøte i Oslo kommune i dag.

- Dette er et forsøk som både er ønsket av foreldre og som er vellykket gjennomført i andre land, forteller byrådsleder Erling Lae i Oslo kommune til Dagbladet.no.

Ti barnehager
I første omgang vil ti av hovedstadens barnehager få tilbudet, men dersom det viser seg å være en suksess, ser ikke byrådslederen bort ifra at prosjektet vil utvides.

- Undervisningen vil foregå en til to ganger i uken. En engelskspråklig lærer og en assistent vil da komme og undervise barna. De vil ha med seg teddybjørnen Teddy, som vil få en viktig rolle i opplæringen, forteller han.

- Har forslaget blitt møtt av reaksjoner?

- Nei. Jeg kan ikke tenke meg at noen vil si nei til dette. Undervisningen er rettet mot de eldste barna i barnehagen. Målet er at de skal få kjennskap til det engelske språket før de begynner på skolen, sier Lae.
Lek
Lae understreker at undervisningen vil gjennomføres som lek.

- Dette er ikke noe forsøk på å dytte skolen inn i barnehagen. All undervisningen vil være knyttet til lek, sier Lae.

Ifølge byrådslederen vilprosjektet starte opp ganske raskt.

- Vi la frem forslag til budsjett i dag. Pengene vil bevilges i høst, og vi regner med at engelskooplæringen da kan begynne allerede våren 2009, forteller han.

I budsjettet byrådet la fram i dag er det satt av 1,5 millioner kroner til prosjektet.

I BARNEHAGEN: Oslo kommune vil fra våren 2009 gi ti barnehager muligheten til å gjennomføre engelskopplæring. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
I BARNEHAGEN: Oslo kommune vil fra våren 2009 gi ti barnehager muligheten til å gjennomføre engelskopplæring. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
POSITIV: Byrådsleder i Oslo kommune, Erling Lae, er positiv til prosjektet. - All undervisning skal foregå gjennom lek, understreker han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer