Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barn ned i treårsalderen skal lære engelsk

Engelskopplæring i Oslo-barnehager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fra våren 2009 vil det gjennomføres engelskopplæring i ti av Olsos barnehager. Dette ble vedtatt under et byrådsmøte i Oslo kommune i dag.

- Dette er et forsøk som både er ønsket av foreldre og som er vellykket gjennomført i andre land, forteller byrådsleder Erling Lae i Oslo kommune til Dagbladet.no.

Ti barnehager
I første omgang vil ti av hovedstadens barnehager få tilbudet, men dersom det viser seg å være en suksess, ser ikke byrådslederen bort ifra at prosjektet vil utvides.

- Undervisningen vil foregå en til to ganger i uken. En engelskspråklig lærer og en assistent vil da komme og undervise barna. De vil ha med seg teddybjørnen Teddy, som vil få en viktig rolle i opplæringen, forteller han.

- Har forslaget blitt møtt av reaksjoner?

- Nei. Jeg kan ikke tenke meg at noen vil si nei til dette. Undervisningen er rettet mot de eldste barna i barnehagen. Målet er at de skal få kjennskap til det engelske språket før de begynner på skolen, sier Lae.
Lek
Lae understreker at undervisningen vil gjennomføres som lek.

- Dette er ikke noe forsøk på å dytte skolen inn i barnehagen. All undervisningen vil være knyttet til lek, sier Lae.

Ifølge byrådslederen vilprosjektet starte opp ganske raskt.

- Vi la frem forslag til budsjett i dag. Pengene vil bevilges i høst, og vi regner med at engelskooplæringen da kan begynne allerede våren 2009, forteller han.

I budsjettet byrådet la fram i dag er det satt av 1,5 millioner kroner til prosjektet.

I BARNEHAGEN: Oslo kommune vil fra våren 2009 gi ti barnehager muligheten til å gjennomføre engelskopplæring. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
I BARNEHAGEN: Oslo kommune vil fra våren 2009 gi ti barnehager muligheten til å gjennomføre engelskopplæring. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
POSITIV: Byrådsleder i Oslo kommune, Erling Lae, er positiv til prosjektet. - All undervisning skal foregå gjennom lek, understreker han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!