Barn ødela for millioner

De to barna på 11 og 14 gikk inn i det nye sykehjemmet og skrudde på alle vannkranene. Deretter fjernet de vannlåsene, slik at vannet rant ut over alle gulvene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vandaler ødela sykehjem

En gutt på 14 år og en jente på 11 år har tilstått at det var de som skrudde på vannet og gjorde millionskade på et nybygd sykehjem i Øygarden i Hordaland i påsken.

De to hadde brutt seg inn i sykehjemmet der de hadde skrudd på vannet en rekke steder og fjernet vannlåser på vaskene slik at vannet rant ut på gulvet.

Lensmann Eiliv Lønningen i Øygarden sier til Bergens Tidende at de to barna var inne i bygget da hærverket ble oppdaget søndag ved 13-tiden. De to forklarte at de hadde kommet forbi og gått inn fordi døren sto oppe.

Lønningen forteller at de to ikke umiddelbart ble koblet til hærverket, men funn på stedet, blant annet fingeravtrykk, ledet mistanken mot de to. De ble sammen med foreldrene tatt inn til avhør, og tilsto mandag kveld.

- Gutten og jenta tar dette veldig tungt. Det gjør også foreldrene. Dette er en stor tragedie for alle, både for familiene og for Øygarden kommune, sier lensmannen.

Han har ikke fått oppgitt noe motiv for handlingen, og sier at de to barna kanskje ikke har skjønt konsekvensen av det de gjorde.

(NTB)