Barn og rullestolbrukere havnet midt i tåregassen

- Mange strevde med å komme seg ut. Flere polititjenestemenn skadet.

FLERE POLITIMENN SKADD: Politiet måtte gjentatte ganger bruke tåregass for å jage vekk demonstrantene som okkuperte gaten foran den israelske ambassaden. Foto: ESPEN HOVDE
FLERE POLITIMENN SKADD: Politiet måtte gjentatte ganger bruke tåregass for å jage vekk demonstrantene som okkuperte gaten foran den israelske ambassaden. Foto: ESPEN HOVDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere barn og rullestolbrukere havnet i ettermiddag ufrivillig midt i gatekampene mellom demonstranter og politet utenfor den israelske ambassaden i Oslo. Den i utgangspunktet fredelige markeringen tok en dramatisk vending, da en liten gruppe demonstranter brøt gjennom politiets sperringer utenfor ambassaden i Parkveien.

Flere demonstrasjonsdeltakere skjøt nyttårsraketter, kastet stein og flasker mot politiets kommandobilder og ambassaden.

Enkelte hentet også ut bensin fra bilene i området, tente på søppeldunker og sendte disse mot politisperringene.

Politiet svarte med å bruke tåregass for å jage vekk folkemengden som hadde samlet seg i gaten utenfor.

- Ble provosertOmkring 1000 mennesker samlet seg utenfor Stortinget i ettermiddag for å demonstrere mot Israels angrep på Gaza.

Oslo SV, Norsk Folkehjelp og Palestinakomiteen i Norge var noen av arrangørene bak denne merkeringen.

Inga Marte Thorkildsen (SV) var en av mange som holdt appel på Eidsvolls plass, før demonstrasjonen beveget seg gjennom byen mot den israelske ambassaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer