Barn og unge menn sex-tvinges

Første gang tvangsprostituerte menn er identifisert i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): – Mennene har oppholdt seg over hele landet og skal ha blitt tvunget til ulike former for arbeid. De tvangsprostituerte forteller at de har hatt både mannlige og kvinnelige kunder, forteller Birgitte Ellefsen som leder for koordineringsenheten for ofre for menneskehandlere (KOM) til Dagsavisen.

Avisa skriver at det er et unikt funn. Dette skal være første gang menn lar seg identifisere som tvangsprostituerte og tvangsarbeidere i Norge.

Men det er lite informasjon om mennene. Dagsavisen får opplyst at mennene kommer både fra Europa og Afrika. De er i alderen 20 og 30 år.

– Mennene har vært i Norge i flere måneder, og har ikke i utgangspunktet bedt norske myndigheter om hjelp selv. Ved at de er fanget opp av ulike deler av hjelpe- og støtteapparatet har vi klart å finne noen hjelpetiltak for dem, sier Ellefsen.

For å finne fram til ofrene har de fått hjelp av andre politietater og forskjellige frivillige organisasjoner som ROSA-prosjektet, Kirkens Bymisjon og Pro Senteret.

Til sammen 150 personer er identifisert som ofre for menneskehandel. Av disse er det rundt 60 barn hvor mange har sitt opphav fra Kina. Mange av disse er også gutter, skriver Dagsavisen.

MENN SEX-TVINGES: For første gang lar menn som er utsatt for trafficking i Norge seg identifisere i Norge. FOTO: Mette Randem/Dagbladet
MENN SEX-TVINGES: For første gang lar menn som er utsatt for trafficking i Norge seg identifisere i Norge. FOTO: Mette Randem/Dagbladet Vis mer