Barn og unge menn sex-tvinges

Første gang tvangsprostituerte menn er identifisert i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): – Mennene har oppholdt seg over hele landet og skal ha blitt tvunget til ulike former for arbeid. De tvangsprostituerte forteller at de har hatt både mannlige og kvinnelige kunder, forteller Birgitte Ellefsen som leder for koordineringsenheten for ofre for menneskehandlere (KOM) til Dagsavisen.

Avisa skriver at det er et unikt funn. Dette skal være første gang menn lar seg identifisere som tvangsprostituerte og tvangsarbeidere i Norge.

Men det er lite informasjon om mennene. Dagsavisen får opplyst at mennene kommer både fra Europa og Afrika. De er i alderen 20 og 30 år.

– Mennene har vært i Norge i flere måneder, og har ikke i utgangspunktet bedt norske myndigheter om hjelp selv. Ved at de er fanget opp av ulike deler av hjelpe- og støtteapparatet har vi klart å finne noen hjelpetiltak for dem, sier Ellefsen.

For å finne fram til ofrene har de fått hjelp av andre politietater og forskjellige frivillige organisasjoner som ROSA-prosjektet, Kirkens Bymisjon og Pro Senteret.

Til sammen 150 personer er identifisert som ofre for menneskehandel. Av disse er det rundt 60 barn hvor mange har sitt opphav fra Kina. Mange av disse er også gutter, skriver Dagsavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer