Barn omkom i svensk bussulykke

En skoleelev omkom og flere ble skadd i en kollisjon mellom to busser på en avkjøring fra E4 i Luleå i Sverige tirsdag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mindre buss med 14 skolebarn i alderen åtte til ti år, ble truffet i siden av en større buss, ved en avkjøringsrampe fra E4.

Barnet som omkom ble sittende fastklemt i bussen. Et annet barn ble kastet ut av bussen i den voldsomme kollisjonen, og ble sammen med de andre barna kjørt til sykehus i Sunderbyn og Kalix. De har fått alt fra skrubbsår til slagskader, opplyser talsmann for redningstjenesten, Patrik Bylin.

- Redningsmannskapene har vært effektive og har tatt hånd om de skadde, sier talsmann for politiet i Norrbotten, Bo Strömbeck.

Ifølge politiet var kollisjonen så kraftig at den minste bussen rullet rundt flere ganger og ble liggende på siden. Den ble hengende over rekkverket på avkjøringsrampen, men det er ikke fare for at den kan falle ned på E4, opplyser operasjonsleder Peter Wallenström. Den minste bussen har fått meget omfattende skader særlig i den bakre delen.

Bussen var leid inn for å kjøre barna fra skolen deres i Vitå til en badeplass i byen Råneå. Et krisesenter for pårørende er opprettet i idrettshallen i Råneå.

  • Det var tirsdag formiddag ikke klart hva som var årsaken til ulykken, men ifølge Wallenström kan det være en av sjåførene som ikke overholdt vikeplikten.

    (NTB)