Barn ønsker seg ha høy lønn

Norske gutter og jenter vil legge mest vekt på høy lønn når de i fremtiden skal velge yrke. Verken guttene eller jentene vil ha samme jobb som foreldrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er barne-TV-kanalen Fox Kids som gjennom sitt internettprosjekt med samme navn som har fått disse svarene fra jenter og gutter mellom åtte og 15 år.

Gutter mest opptatt av penger

Hver måned fram til januar år 2000 vil norske, svenske og danske barn si sine meninger ved å svare på spørsmål. I august ga barna svar på 17 spørsmål under tittelen; Hvis jeg fikk bestemme.

Av svarene går det fram at åtte av ti norske gutter er helt enige eller delvis enige i at høy lønn er viktigst når de skal velge jobb som voksen. Det tilsvarende tallet for jenter er sju av ti.

Av undersøkelsen går det også fram at mor og far ikke er idoler når det kommer til valg av jobb. Seks av ti gutter og sju av ti jenter kunne ikke tenke seg å bli det samme som mor eller far.

Hvis barna fikk bestemme i dagens samfunn, ville miljøspørsmål hatt førsteprioritet. Åtte av ti norske barn sier de ville valgt å arbeide for å fjerne forurensning dersom de skulle sette en bestemt ting på dagsorden. Det samme gjelder svenske og danske barn.

Alle barna som er med på internettprosjektet til FoxKids har fått tillatelse av sine foreldre og har fått tildelt sine egne passord.

(NTB)