Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barn på høstferie døde etter gasslekkasje

Britiske Robert (5) og Christianne (7) ble funnet døde på hotellrom på Korfu, Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var på torsdag at en stuepike fant de to barna omkomne på et hotellrom på ferieøya Korfu i Hellas. I dag bekreftet greske myndigheter at sæskenparet Robert (5) og Christianne (7) Shepard døde av karbonmonooksid-forgiftning, skriver Sky News.

Barnas far, Neil Shepard (38) og hans kjæreste, Ruth Beatson (27) ligger på sykehus etter at de ble funnet bevisstløse i det samme hotellrommet. De er nå begge ved bevissthet, men tilstanden er kritisk. Paret har ennå ikke blitt fortalt at barna omkom i ulykken.

Risikerer drapstiltale

Nå risikerer hotelledelsen i Corcyra Palace Hotel å bli tiltalt for uaktsomt drap. Korfus sikkerhetssjef, Dimitris Bineris, gjorde det også klart at de som har ansvar for airconditionanlegget ved hotellet og hotellets vedlikeholdssjef kan bli tiltalt.

Hotteldirektør George Chrysikopoulos har i en uttalelse beklaget hendelsen og kondolert overfor familien. Men ønsker så langt ikke å uttale seg noe mer om ulykken. Dette av hensyn til at politietterforskningen fortsatt pågår.

Han understreker at hotellets ledelse arbeider tett med politiet under etterforskningen.

Besøkte likhuset

I går ankom barnas mor, Sharon Wood, øya. Hun besøkte likhuset der de hennes avdøde barn ligger. Hun fikk også se hotellrommet der ulykken fant sted.

ÅSTEDET: Det var her på Corcyra Palace Hotel at en stuepike fant de omkomne barna. Alle foto: SCANPIX
ÅSTEDET: Det var her på Corcyra Palace Hotel at en stuepike fant de omkomne barna. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Barna bodde sammen med moren i Horbury nær Wakefield i Storbritannia, skriver BBC.

SAVNET: Utenfor hotellet ligger en beskjed fra Christianna Shepards venner.
BESØKTE ÅSTEDET: Barnas mor, Sharon Wood, besøkte åstedet.