Barn på reisefot får politiet til å se rødt

Kontroversiell lov i den tyske delstaten Bayern.

FERIE: Dette synet kan få tysk politi til å slå alarm. De er nemlig lei av at foreldre tar barna ut av skolen dager før ferien, for å få billigere flybilletter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FERIE: Dette synet kan få tysk politi til å slå alarm. De er nemlig lei av at foreldre tar barna ut av skolen dager før ferien, for å få billigere flybilletter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For mange småbarnsfamilier kan det være fristende å bestille ferieturen litt før fellesferien begynner, slik at billettene blir litt rimeligere. I den tyske delstaten Bayern kan det koste deg nærmere 10 000 kroner.

På tyske flyplassene sjekker man nemlig ikke bare bagasje og identifikasjonspapirer. Tysk politi følger også nøye med på om barn i skolealder er på reisefot.

De har nemlig sett seg lei av at familier bestiller flybilletter til før og etter fellesferien, for å få de billigere. Noe som resulterer i at de hevder at barnet er syk overfor skolen.

- I noen tilfeller ser vi at sykefraværet både dobles og tredobles i disse periodene, sier leder i Tysklands lærerorganisasjon, Heinz-Peter Meidinger, ifølge New York Times.

Saftig bot

I den sørøstlige delstaten Bayern kunne politibetjentene rapportere om 21 familier som lot barna ta noen ekstra dager ferie forrige uke. Det resulterte i at de ble rapportert til skolestyret, og risikerer nå en bot på 1 000 euro som tilsvarer nærmere 10 000 kroner.

Loven som åpner for den saftige bota er imidlertid kontroversiell. Både Foreldreutvalget og fagforbundet for utdannings- og forskningsansatte er kritiske til den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer