SMADRET: Personbilen er totalvrak etter sammenstøtet med lastebilen på fylkesvei 120 gjennom Rælingen kommune. Foto: FREDDIE LARSEN / NTB SCANPIX
SMADRET: Personbilen er totalvrak etter sammenstøtet med lastebilen på fylkesvei 120 gjennom Rælingen kommune. Foto: FREDDIE LARSEN / NTB SCANPIXVis mer

Barn på to og ti år skadd, moren omkom

Sjåføren i den møtende lastebilen ringte selv politiet og meldte fra om frontkollisjonen på Romerike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To barn på henholdsvis to og ti år overlevde frontkollisjonen ved Nordby i Rælingen på Romerike tidligere i ettermiddag. Føreren av personbilen de satt i - deres mor - omkom i sammenstøtet med en lastebil.

Barna ble fløyet i luftambulanse til Ullevål universitetssykehus etter ulykken.

- Begge er lettere skadd, opplyser Hedda Holth, medievakt ved Oslo universitetssykehus, til Dagbladet.

Etterforskning Politiet og Statens vegvesen etterforsker ulykken.

- Ulykkesgruppa fra Vegvesenet er på stedet nå. Det kan se ut som om personbilen er kommet over i lastebilens kjørefelt, sier Petter Olaussen, operasjonsleder ved Romerike politidistrikt, til Dagbladet.

Det er svært glatt på åstedet, som ligger på fylkesvei 120. Ifølge operasjonsleder Olaussen kom personbilen sørfra, fra Enebakk, mens lastebilen kjørte i motsatt retning.

I sjokk Kollisjonen skjedde i 15.10-tida, og Olaussen opplyser at lastebilsjåføren selv ringte og meldte fra. En halvtimes tid seinere ble de to barna fløyet til Ullevål.

Arbeidet på åstedet pågår i 17.30-tida fremdeles, og vanligvis tett trafikkerte fylkesvei 120 er stengt. Sjåføren av lastebilen er uskadd, men i sjokk, og får behandling på legevakta, opplyser operasjonslederen.

I 19.30-tida opplyser operasjonsleder Olaussen til Romerikes Blad at den omkomne kvinnen er 40 år og hjemmehørende i Enebakk.

ETTERFORSKNING: Politiet og ulykkesgruppa fra Statens vegvesen gjør undersøkelser på ulykkesstedet. Den vanligvis tett trafikkerte fylkesvei 120 er stengt inntil videre. Foto: FREDDIE LARSEN / NTB SCANPIX
ETTERFORSKNING: Politiet og ulykkesgruppa fra Statens vegvesen gjør undersøkelser på ulykkesstedet. Den vanligvis tett trafikkerte fylkesvei 120 er stengt inntil videre. Foto: FREDDIE LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer