Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barn påvirket av skilsmisser 25 år etter

Traumatiske følger av en skilsmisse kan påvirke barn i flere tiår etter at foreldrene ble skilt, viser en amerikansk undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Våre funn utfordrer myten om at skilsmisse er en overgangskrise, sier Judith Wallerstein. Hun foreleser ved Berkley-universitetet i California.

- Vi ser nå at de største psykiske skadene av en skilsmisse kommer i voksen alder, legger hun til.

Studiet er basert på 100 barn fra San Francisco, hvis foreldre skilte seg i 1971. I tillegg fulgte hun 44 barn som hadde foreldre som ikke skilte seg. Disse barna vokste opp i sammen.

Ved å sammenligne livserfaringene til de to gruppene fant hun ut at skilsmissen hadde dyp og varig virkning på barnas mentale helse, og det hadde konsekvenser når de selv skulle etablere forhold.

Undersøkelsen viste at skilsmissebarna ofte levde i frykt for å miste sine nærmeste, og de brukte mer alkohol og narkotika i oppveksten. Færre av dem giftet seg, de fikk færre barn og flere av dem skilte seg, sammenlignet med barn som ikke opplevde skilsmisse.

(NTB-Reuters)