- Barn presset til ran av Hells Angels

Flere av barneranerene som har herjet Sørlandet skal ha narkogjeld til Hells Angels.

BARNERANERE: Politiet mener disse gutta ble presset av Hels Angels for uoppgjort narkogjeld. Rettssaken mot fem unge ranere pågår nå i Kristiansand. Den hovedtiltalte 15-åringen til venstre.  Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
BARNERANERE: Politiet mener disse gutta ble presset av Hels Angels for uoppgjort narkogjeld. Rettssaken mot fem unge ranere pågår nå i Kristiansand. Den hovedtiltalte 15-åringen til venstre. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet mener MC-klubben truer ungdommene til å begå kriminalitet.

En gruppe ungdommer helt ned i 15-16-årsalderen med bakgrunn som barnevernsbarn, har herjet Sørlandet i høst. Sin unge alder til tross har de flere hundre anmeldelser og lovbrudd på rullebladet.

Skylder penger Dagbladet kan avsløre at flere av barnevernsungdommene skylder penger til MC-klubben Hells Angels (HA). Politiet mener MC-klubben presser de unge til å begår ran for å gjøre opp for seg.

Rettssaken mot fem av ungdommene pågår nå i Kristiansand Tingrett. Det er politiets etterforskningen forut for rettssaken som har avdekket Hells Angels grep om de kriminelt belastede ungdommene.

Uklar gjeldspost - Jeg har fått opplysninger fra både barnevernet og politiet om akkurat dette, bekrefter advokat Ole Joachim Devold overfor Dagbladet.

Han er forsvarer for en 15 år gammel gutt som er tiltalt for blant annet et bankran og et grovt ran av en buss.

- Min klient har erkjent å ha en uklar gjeldspost, men vil ikke si verken hvem kreditor er, eller hvor mange penger det egentlig er snakk om. Han forteller at dette har han under kontroll, sier Devold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer