Barn produserer for H&M

Stockholm (NTB-TT): Niårige JoAnn fra Filippinene tjener snaut 70 øre timen. Hun arbeider for en fabrikk som produserer klær for kleskjeden Hennes&Mauritz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barnearbeid strider mot reglene i H&M. Men ifølge et dokumentarprogram i svensk TV2 forekommer det likevel. Prodrammet, som blir vist i kveld, avdekker at den svenske klesvaregiganten kjøper tekstilvarer fra leverandører som benytter seg av barns arbeidskraft for å holde prisene nede.

Via en lang kjede av under-underleverandører slipper H&M å ta økonomisk risiko og beholder muligheten til fort å skifte leverandør dersom moten skulle endre seg, heter det i programmet.

Knallhard konkurranse

Dette gjør konkurransen mellom produsentene knallhard og de gjør alt for å produsere til den pris som H&M bestemmer. Av den grunn blir en del av arbeidet flyttet ut av fabrikkene og inn i private hjem hvor kvinner og barn lager klær til Hennes & Mauritz. De utgjør den billige arbeidskraften.

- Prisene de tilbyr tvinger den lokale produsenten til å finne stadig billigere arbeidskraft. Den billigste og enkleste arbeidskraften er barn, sier generalsekretæren i Tekstilinternasjonalen, Neil Kearney til Sveriges Television.

Ut av skolen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer