Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barn ranet åtte eldre damer

To gutter på 13 og 14 år innrømmet i går kveld å ha stått bak ran av åtte gamle damer på to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt på lyse dagen i går gikk de to guttene til angrep på ei 83 år gammel dame på baksiden av Radiumhospitalet i Oslo. Guttene dyttet damen så hun slo hodet i asfalten, før de stakk av med håndvesken hennes.

- Jeg vil karakterisere dette som ganske rått, når så unge gutter går til angrep på ei 83 år gammel dame. Det er rått parti, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Etter tips fra vitner, blant annet en venninne av 83-åringen, ble de to guttene av utenlandsk opprinnelse pågrepet av ordensstyrken ved Majorstua politikammer.

Dagens andre offer

I avhørene viste det seg at ranet av 83-åringen var guttenes andre for dagen. Og i løpet av en periode på fjorten dager innrømmet de å ha ranet åtte damer fra 70 til 90 år.

- I de fleste tilfellene gikk de inn på damene bakfra og røsket til seg veska fra ofrene, etter å ha fulgt dem ut av t-banen. Ved et tilfelle brukte de også kniv, sier politioverbetjent Geir Ellefsen ved Majorstua politistasjon.

Da de to ble tatt inn på politistasjonen hadde de utbytte fra det siste ranet på 1200 kroner i sokkene, og det viste seg at den ene hadde oppgitt falskt personalia til politiet.

- De viste veldig lite tegn til anger, og har en respekt for eldre som er hinsides det som er vanlig, sier Ellefsen.

Penger til burger

Som motiv for ranene opplyste guttene behov for penger til hamburgere og kontantkort. Etter at avhørene blir avsluttet, vil barnevernet ta hånd om guttene som er under den kriminelle lavalder.

Den 83 år gamle damen ble behandlet for mindre hodeskader etter det ublide møte med asfalten, men var i går tilbake i sin egen leilighet.

FULGTE OFRENE PÅ T-BANEN: De unge ranerne skal ha fulgt ofrene ut av t-banen.