Jordskjelvet i Hellas og Tyrkia:

Barn reddet: - Et mirakel

Håpet svinner om å finne overlevende etter fredagens jordskjelv i Hellas og Tyrkia. Likevel ble en 3-åring reddet ut av ruinene i den tyrkiske byen Izmir mandag morgen.

KOLLAPSER: Et kraftig jordskjelv nordøst for den greske øya Samos har fått bygninger til å rase sammen i Tyrkia. Her fra byen Izmir. Video: IntelDoge / Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Redningsarbeidet har pågått for fullt i både Hellas og Tyrkia siden fredagens kraftige jordskjelv rammet nordøst for den greske øya Samos.

Aller verst er de materielle ødeleggelsene i Tyrkias tredje største by, Izmir. Her skal nærmere 8000 ha deltatt i redningsarbeidet gjennom helgen.

Søndag ble det rapportert at det ble funnet langt flere døde enn levende. Gleden var derfor stor da redningsmannskapet rundt midnatt hørte stemmen til det som viste seg å være en 14-åring blant betongmassene.

Mandag morgen ble også en 3-åring reddet ut i live, etter 65 timer.

- Utrolig

Den 3-åringe jenta er, ifølge CNN, identifisert som Elif Perincek.

REDDET UT: Mandag morgen ble 3 år gamle Elif Perincek reddet ut fra ruinene. Foto: AP / NTB
REDDET UT: Mandag morgen ble 3 år gamle Elif Perincek reddet ut fra ruinene. Foto: AP / NTB Vis mer

Tyrkias innenriksminister, Farettin Koca, opplyste mandag at den lille jentas mor og to søsken ble reddet ut tidligere, men at et siste søsken er blant de omkomne i jordskjelvet, skriver CNN.

3-åringen var våken, men ut over dette er helsetilstanden foreløpig ikke kjent.

Søndag ble forbipasserende innstendig bedt om å være stille, slik at man kanskje kunne høre stemmer fra ruinene.

I en av de 21 høyblokkene som raste, hørte letemannskapene plutselig en stemme rundt 23-tida søndag kveld.

REDDET: Søndag kveld reddet redningsmannskapet ut 14 år gamle Idil Sirin fra bygningsmassene. Foto: Afad / Reuters / NTB
REDDET: Søndag kveld reddet redningsmannskapet ut 14 år gamle Idil Sirin fra bygningsmassene. Foto: Afad / Reuters / NTB Vis mer

En time seinere hadde letemannskapene kartlagt at den tilhørte en 14-årig jente, Idil Şirin, som var meldt savnet etter skjelvet.

Jenta - som hadde ligget i ruinene i 58 timer - ble fraktet ut på båre med skader i beinet og fraktet til sykehus, men var altså våken. Kort tid kom også meldingen om at en eldre mann ble reddet ut av en annen bygning.

JORDSKJELV: Hellas ble fredag 20.oktober rammet av et jordskjelv med en styrke på 6,6. Det hadde senter ved Samos i Egeerhavet. Vis mer

- Det skjedde for bare minutter siden. Det er utrolig, et sant mirakel, meldte den lokale journalisten Duygu Tuncer kort tid etter, ifølge Aftonbladet, som siterer tyrkiske Milliyet.

70-åring reddet

En redningsarbeider fortalte søndag til nyhetsbyrået AFP at minst ti personer fortsatt kan være begravd i bygningsrestene. Likevel var det knyttet stor usikkerhet til om det ville være mulig å hente personene ut i live.

HÅPET SVINNER: For hver time som går svinner håpet om å finne nye overlevende etter jordskjelvet. Foto: Afad / Reuters / NTB
HÅPET SVINNER: For hver time som går svinner håpet om å finne nye overlevende etter jordskjelvet. Foto: Afad / Reuters / NTB Vis mer

- Det vil være et mirakel om de blir funnet i live, sa en kvinne som ventet på nytt om familien til AFP fredag.

Så langt er 69 mennesker funnet døde i Tyrkia, mens 969 er skadd, melder NTB. Søndag var rundt 220 fortsatt innlagt på sykehus.

Redningsmannskaper i Tyrkia reddet også søndag en 70 år gammel mann ut fra bygningsmassene som kollapset i jordskjelvet.

Ahmet Citim ble reddet ut like etter midnatt, natt til søndag i Izmir.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer