- Barn selger dop for «Red Dragon»

Ny gjeng rekrutterer skoleelever i Oslo.

DRAGER: Flere av personene i det sosiale miljøet rundt gjengen har tatovert seg med store drager på overkroppen.
DRAGER: Flere av personene i det sosiale miljøet rundt gjengen har tatovert seg med store drager på overkroppen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Red Dragon har aldri tidligere blitt omtalt, men de er i ferd med å bli mektige i Oslos underverden.  Antatte gjengmedlemmer har vært involvert i stygge voldelige overfall på offentlige steder, og driver med flere typer innbringende kriminalitet som ifølge politiet er organisert i et dypt hemmelighetsfullt miljø.

Red Dragon, som hovedsakelig består av norsk-vietnamesere, beskrives som lukket, godt organisert og har en knallhard indre justis.Får genser Ifølge en kilde som kjenner dette gjengmiljøet godt, driver de en svært aktiv og kynisk rekruttering av unge gutter, og de skal være utspekulerte i hvordan de lokker folk med seg.

De yngre medlemmene må ifølge en kilde betale en avgift til gjengen for å få lov til å selge dop for dem. Til gjengjeld får de gjengens beskyttelse.

- En må betale for eksempel 500 kroner i måneden for å få rett til å være med. Da får de full støtte fra gjengen. Da er det bare å ta en telefon hvis en havner i bråk, sier kilden.Tidligere fikk nye medlemmer utdelt et sølvkjede med en Red Dragon-logo, mens de i dag i stedet får en hvit genser med gjenges merke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer