Barn smadret t-banevogn

Fire barn i skolealder tagget, smadret og raserte ei t-banevogn i rushtrafikken i dag. USA-fenomenet «trashing» har eksplodert i Oslo i sommer. Forskremte passasjerer er passive vitner til at vognene raseres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I verste rushtrafikken og med forskrekkede passasjerer i nabovognene, dro de fire skolebarna fram sprayboks og kniver. På vei fra sentrum ble vogna totalt nedgriset av tagging, setene ble skåret opp, veggdekorasjoner revet ned og vinduene knust.

T-banevogna på linje 1 til Bergkrystallen ble siste offer for sommerens verste farsott - «trashing».

- Vi er maktesløse. Samme hva vi har gjort, har bare problemet blitt verre og verre. Den siste måneden har vært spesielt ille, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo Sporveier.

Pågrep småtasser

Som regel kommer taggerne seg unna, men i dag ble to av de fire ungene pågrepet av vektere som ventet på Karlsrud stasjon. Passasjerer i nabovognene hadde varslet. De to siste taggerne gikk av tidligere og kom seg unna.

- Vi fikk inn noen småtasser i dag tidlig. De var 13 og 14 år. Vi ringte foreldrene som måtte komme og hente dem, sier Sverre Brennhaugen ved Majorstua politistasjon.

Han er ikke sjokkert over alderen til barna.

- Dette er ikke noe nytt. Det har skjedd mange ganger at vi har pågrepet taggere i 13-14 årsalderen, sier Brennhaugen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer