Barn som spiller dataspill har det bedre

Ny britisk studie viser at litt dataspill hver dag er bra. Spiller man for mye, har det motsatt effekt.

TVEEGGET SVERD: Litt dataspilling er bra, men å spille flere timer daglig har en negativ effekt på barn, viser en ny britisk studie. Dette bildet er tatt tidligere i år, i forbindelse med en annen studie, som viste at autistiske barn opplevde mange positive effekter av å spille dataspill. På bildet er autistiske Sawyer Whitely, foran en Microsoft X-box Kinect (screen to rear) ved  Steuart W. Weller barneskole i Ashburn, Virginia. Foto: AFP / Paul J. Richards
TVEEGGET SVERD: Litt dataspilling er bra, men å spille flere timer daglig har en negativ effekt på barn, viser en ny britisk studie. Dette bildet er tatt tidligere i år, i forbindelse med en annen studie, som viste at autistiske barn opplevde mange positive effekter av å spille dataspill. På bildet er autistiske Sawyer Whitely, foran en Microsoft X-box Kinect (screen to rear) ved Steuart W. Weller barneskole i Ashburn, Virginia. Foto: AFP / Paul J. Richards Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Barn som spiller litt dataspill hver dag er bedre tilpasset og har færre emosjonelle problemer. Det er konklusjoneni en britisk studie, utført ved det anerkjente Oxford-universitetet.

Studien er foretatt blant 5000 barn mellom 10-15, som selv har svart på spørsmål om hvor fornøyd de er med livet, og hvor godt de kommer overens med sine jevnaldrende.

75 prosent av barna oppga at de spilte dataspill jevnlig. Disse var mer fornøyde med livet, muindre hyperaktive, og hadde færre følelsesmessige problemer enn de som ikke spilte dataspill i det hele tatt.

De positive effektene gjelder barn som spiller mindre enn én time daglig. Men studien viser også at for mye dataspilling gir motsatt effekt: De som spilte dataspill i mer enn tre timer daglig, scoret dårligst på forskernes parametere.

Psykolog Dr. Andrew Przybylski, sier til BBC at det kan være flere grunner til at det å spille dataspill kan ha en positiv effekt på barn.

- Å spille dataspill kan gi barn et slags felles språk. De som ikke er del av denne samtalen, kan ende opp med å føle seg utenfor, sier Przybylski.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer