- Barn spises

Sulten i Nord-Korea er så ille at noen mennesker har tydd til kannibalisme, sier flyktninger fra Nord-Korea som har rømt over grensa til Kina. De forteller om barn som blir tatt på gata, drept og spist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men i Kina risikerer flyktningene å bli sendt tilbake til interneringsleirer i hjemlandet. Disse leirene er opprette for å ta seg av det økende antallet sultende som driver rundt på jakt etter mat.

I en rystende artikkel skildrer den britiske avisa The Sunday Times forholdene i Nord-Korea. Avisa møtte 27 år gamle Kim Soon-Hee, som klarte å flykte til Kina og byen Yanji rett over grenseelva Tumen. Prisen for å slippe ut av Nord-Korea var at hun måtte la seg selge som kone til en kinesisk mann for rundt 2500 kroner.

27-åringen forteller at tre ungdommer ble henrettet i hennes hjemby, Hoeryong, for å ha drept ei kvinne og solgt menneskekjøttet. - Kvinnen skulle selge riskaker på markedet. Ungdommene lurte henne med seg, drepte henne og stjal riskakene. Så hogg de opp kroppen for at det skulle se ut som svinekjøtt, sier hun.

- Spiser barn

Kim Soon-Hee vokste opp som datteren til en kommunistpamp, og nøt privilegier. Men etter at hungersnøden rammet Nord-Korea, har livet endt i katastrofe. Faren ba om utdeling av ris, forteller hun, men da ble han styrtet og satt i fengsel, hvor han døde. Da historiene om kannibalisme begynte å florere, rømte Kim over grensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer