Barn stresses av stressede foreldre

En ny undersøkelse viser at 46 prosent av norske foreldre opplever at de har en stressende hverdag. 28,8 prosent av barna deres har det samme. Det bekymrer forskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Barn takler nemlig stress langt dårligere enn voksne, noe som blant annet kan gå ut over læringsevnen, sinnsstemning og appetitt, skriver VG.

- Vi krever at barna skal tåle veldig mye og man ser at mange reagerer på en stressende hverdag. Barn ønsker å være med på alt, men alt som er gøy er ikke alltid bra, sier forsker May Britt Drugli ved NTNU.

Hun mener det er urovekkende at barn stresser mye, og er bekymret for langtidseffekten det kan få.

Nå skal hun i gang med å undersøke om norske barn har høye nivåer av stresshormonet kortisol i kroppen når de er i barnehagen. Internasjonale studier har nemlig tidligere påvist at barn er mer stresset i barnehagen enn hjemme.

- Jeg tror barn er mer stresset enn de var før, og det handler om tempoet i samfunnet generelt sett, med et høyt stimuleringsnivå både hjemme, på fritiden samt i barnehage og skole. Har man det stressende i hverdagen, kan man miste livsgleden. Det gjelder både voksne og barn, sier hun.

I undersøkelsen som In Fact har gjort for VG, svarer 64 prosent at det er viktig at barn har aktiviteter å delta på utenom skoletid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer