Øst-Ghouta:

Barn sulter i Syria. - Hjerte­skjærende, sier Egeland

Den siste måneden har situasjonen ytterligere forverret seg i Øst-Ghouta.

UNDERERNÆRING: Nesten 12 prosent av barn under fem år i det beleirede området lider av akutt underernæring, ifølge UNICEF. Her mottar et barn helsehjelp. Foto: AP / NTB Scanpix
UNDERERNÆRING: Nesten 12 prosent av barn under fem år i det beleirede området lider av akutt underernæring, ifølge UNICEF. Her mottar et barn helsehjelp. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): UNICEF krever at 137 barn som befinner seg i det beleirede området Øst-Ghouta, må evakueres umiddelbart. De hevder også at fem barn skal ha dødd allerede, fordi de ikke fikk komme ut av området for å motta medisinsk behandling.

Området befinner seg bare 10 kilometer fra Syrias hovedstad Damaskus. Der bor 400 000 mennesker som er beleiret, altså sperret inne. Det har de vært siden 2013.

Men den siste måneden har situasjonen ytterligere forverret seg. UNICEF rapporterer at det har vært en økning i bruk av vold, og som en konsekvens av det har de humanitære forholdene forverret seg betydelig i Øst-Ghouta.

Lidelser

Barna som UNICEF krever at evakueres skal blant annet lide av nyresvikt, betydelig underernæring og konfliktrelaterte skader, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Organisasjonens egne helsearbeidere har beskrevet situasjonen som noe av det verste de har sett siden konflikten i Syria startet. Blant annet har de fortalt at de har sett en alvorlig underernært toåring, med armer like tynne som en finger.

- Jeg har mislyktes

I en fersk pressemelding ber FNs spesialrådgiver for humanitære spørsmål i Syria, Jan Egeland, om hjelp til å redde barna i Øst-Ghouta. Han forteller også at FN allerede for seks måneder siden leverte en detaljert liste til den syriske regjeringen, som inneholdt en oversikt over personer som må evakueres for å få nødvendig helsehjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer