-  Barn tåler bildene

Foreldre trenger ikke bli bekymret for at barna ser på de vonde bildene fra gisseldramaet, mener psykolog Helen Christie. Men barna må ikke sitte alene foran tv-en.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Helst bør barna skjermes. Men hvis de ser på tv, må voksne ta seg tid til å forklare og lytte. Jeg tror ikke medieeksponeringen i seg selv vil traumatisere norske barn. Det avgjørende er at voksne er til stede og beroliger, sier Helen Christie, psykolog og direktør ved Regionsenter for barns og unges psykiske helse.

På skjermen: Bilder av barnekropper tilsølt av blod i Beslan. Bilder av soldater. Høye lyder. Skrik. Døde kropper på bårer. Og angsten som lyser i øynene på barna.

I stua i Norge: Foreldre, barn, venner.

-  Foreldrene undervurderer ofte egen evne til å få barnet til å føle seg beskyttet. Når man sier: «jeg skal passe på deg», så blir ofte ikke det som er skummelt, så skummelt likevel.

-  Slå av TV'n!

-  Når nyhetene er så dramatiske er det mange som ikke klarer å skru av tv. Men vi voksne kan distansere oss, vi vet hvor mange timer det tar å fly til Nord-Ossetia. Barn kan bli redde for at terrorister neste dag skal komme inn i klasserommet eller SFO, sier psykolog Atle Dyregrov, leder for Senter for Krisepsykologi. Han mener at mange barn reagerer veldig sterkt på de grusomme bildene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer