- Barn tar ikke skade av at foreldrene drikker litt

Rusforsker skeptisk til ny undersøkelse om alkoholvaner.

ALKOVANER: Barn tar ikke skade hvis foreldrene bare tar seg et glass, mener rusforsker om ny alkovaneundersøkelse  Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / SCANPIX .
ALKOVANER: Barn tar ikke skade hvis foreldrene bare tar seg et glass, mener rusforsker om ny alkovaneundersøkelse Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Psykolog og rusforsker Hilde Pape er ikke særlig bekymret for at foreldre og voksne  drikker alkohol med barn og ungdom tilstede.

I en stor forbrukerundersøkelse fra Ipos MMI med over 6 000 spurte, svarer over 50 prosent at de drikker hver dag i sommerferien med barn tilstede. Flertallet svarer riktignok at de bare drikker ett eller to glass.

I kategorien «sydenferie» svarer 62 prosent at de drikker med barn og ungdom tilstede.

Undersøkelsen blir presentert i Aftenposten søndag.

- Ukjent dokumentasjon - Jeg kjenner ikke til noen studier som viser at barn er spesielt sensitive for hvordan de voksnes væremåte eventuelt endrer seg som følge av lavt alkoholinntak. Hvis foreldre drikker med måte og oppfører seg omtrent som de pleier, er det neppe forbundet med problemer og belastninger for barn, sier den kjente rusforskeren til Aftenposten.

Undersøkelser avdekker at det er forskjell på liv og lære i alkoholspørsmål. 80 prosent svarer at man bør la være drikke alkohol i barns nærvær. Over 50 prosent svarer likevel at de gjør det.

Alkovettorganisasjonen Av og Til er bekymret for konsekvensene av foreldres alkoholvaner i ferien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer