Barn tvinges til ekteskap

Unge asylsøkerbarn som kommer til Norge er forsvarsløse. De tvinges inn i ekteskap, holdes som slaver - eller blir mishandlet, melder Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er unge under 18 år som kommer til Norge for å søke asyl som risikerer å møte et annet samfunn enn de hadde ventet.

Et ukjent antall barn og ungdommer blir fysisk mishandlet, seksuelt misbrukt, holdt som slaver i fremmede hjem eller giftet bort med tvang, etter at de har søkt om beskyttelse hos norske myndigheter, skriver avisen i dag.

Hjelpearbeiderne Gerd Fleischer og Ali Jama bekrefter saken overfor avisen. De jobber i Selvhjelp for flyktninger og innvandrere - og i Oslo Røde Kors' Internasjonale Senter.

Fleischer sier at dette gjelder både gutter og jenter, men har erfaring for at det går hardest ut over jentene. Organisasjonen kontakter alltid barnevernet.

- Vi har som prinsipp at vi alltid er til stede ved den unges første møte med det offentlige, for å påse at den unge blir tatt på alvor og får den hjelp han eller hun har krav på. Det er så lett å overhøre en mindreårig, og bare legge saken i en skuff, sier Gerd Fleischer til avisen.

I hele fjor, og i de ti første månedene i år, kom det tilsammen 981 enslige, mindreårige asylsøkere til Norge. 265 var fra Irak, 244 fra Somalia, 103 fra Sri Lanka, 93 fra Jugoslavia og 52 fra Etiopia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer