«Barn uten fedre er uten verdi»

KOREA, Seoul/Oslo (Dagbladet): Mange adopterte Korea-barn reiser tilbake for å lete etter sin biologiske familie - og for å prøve å forstå. Camilla Sae-Mi (23) og Pia Kjellås (27) fant sine, men ikke alle svarene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden juni har Pia Kjellås (27) og Camilla Sae-Mi Ødegaard (23) bodd i Seoul. Camilla studerer koreansk. Pia leter etter jobb. Begge har funnet slekt i Korea.

- I papirene mine sto det at jeg var resultat av en voldtekt. Det var onkelen min som leverte meg til adopsjon, og jeg hadde navnet hans, forteller Pia Kjellås.

Da hun bestemte seg for å prøve å finne familien sin, sendte hun telegram til onkelen.

Følte ingenting

- Dagen etter møtte jeg tante og onkel og noen søskenbarn. Jeg trodde de ville spørre om mye. Det eneste de spurte om, var om jeg hatet dem fordi jeg var adoptert bort. Der og da følte jeg nesten ingenting.

Da jeg kom hjem til Norge, fikk jeg store problemer. Jeg tenkte mye på hvem jeg er og var kjempedeprimert. En stund slet hun så mye at hun strøk til en eksamen og gikk til psykolog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer