Barn vitne til blodig oppgjør i Oslo

Flere personer hardt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du tips eller informasjon i saken? 2400@dagbladet.no, MMS/SMS til 2400, eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet.no):  Totalt fire personer er skadd i et blodig oppgjør på Kalbakken i Oslo i ettermiddag.

To personer er alvorlig skadd etter at de er blitt skutt. I tillegg er en person brakt til sykehus etter at han er kuttet med samuraisverd. Politiet fikk melding om skytingen klokken 17.50.

– Han er kuttet med et samuraisverd. Ellers er hendelsesforløpet uklart, sier operasjonsleder Kjetil Kroken i Oslo politidistrikt til NTB.

En person ble funnet med et samuraisverd og en pistol ved Rema 1000 i Nedre Kalbakkvei. Mannen har skuddskader.

- Det var så mye blod at jeg orket ikke å se på, sier et øyenvitne til Dagbladet.no.

En fjerde person er skadd etter at vedkommende ble påkjørt av bilen gjerningsmennene flyktet i. Skadene er imidlertid lette, og mannen sitter nå i avhør hos politiet.

- Hørte tre skudd

Barn vitne til blodig oppgjør i Oslo

En kvinne like ved åstedet hørte tre skudd. Hun så ut av vinduet, og ble vitne til at en mann ble slått med noe som så ut som jernstenger. 

- Da detter mannen som blir slått ned, og flere andre kommer bort og sparker, sier vitnet til Dagbladet.no

Deretter hopper mennene inn i en grå bil, og forsvinner fra åstedet. 

Barn var vitne

Oppgjøret fant sted ved et ridesenter for barn.

- Flere av barna var vitne, og skal bli utspurt når foreldrene kommer, sier  innsatsleder Arve Røtterud i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no. 

Han sier at vitner oppgir å ha sett mange tamiler på åstedet.

- Vi tror det dreier seg om et oppgjør som kan ha bakgrunn i en konflikt i dette miljøet for noen dager siden. Vi har vært inne i den aktuelle konflikten tidligere på grunn av ordensforstyrrelser, sier Røtterud.

Han sier at tre personer er anholdt, men at ingen er pågrepet i saken så lang langt.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen opplyser at de tre er anholdt fordi de oppførte seg mistenkelig.

- De ble anholdt fordi de forsvant fra stedet. De er forløpig bare anholdt, men deres status kan endre seg i løpet av natten, sier han.

Mennene forsvant i tre biler. Ifølge politiet skal det ha vært skadde personer i disse bilene.

En av bilene, en grå BMW, er tauet inn. De to andre bilene som forsvant fra åstedet oppgis å være en Volkswagen Caravel varebil og en liten rød bil.

- Slåsskamp ved tempelet
Flere kilder i det tamilske miljøet i Oslo sier til Dagbladet.no at det var en stor slåsskamp på det tamilske tempelet på Ammerud i går. Det var 3 000 mennesker tilstede på arrangementet, som er en del av en ti dagers lang tempelfeiring.

Flere mindreårige deltok i gårsdagens slåsskamp. Etter slåsskampen avtalte de stridende å møtes igjen i dag. Fra den ene gjengen oppgis det at seks stykker deltok i dagens oppgjør.

Andre tamiler sier dagens oppgjør ikke har noe med gårsdagens slagsmål å gjøre, men at det dreier seg om en maktkamp i det tamilske miljøet i Oslo. Denne kampen har ifølge pågått lenge.

- Slåsskampen i går skjedde ikke i tempelet, men utenfor. En vekter valgte å ringe politiet fordi han var redd slåsskampen skulle utarte seg. Det er viktig for oss å få fram at det er trygt å gå tempelet. Begge partene var i tempelet, men dette er en gammel konflikt som ikke har noe med tempelet å gjøre, sier en talsmann for tempelet til Dagbladet.no.

SKUTT OG SLÅTT MED JERNSTENGER: Flere personer er skadd. En ble påkjørt av de flyktende gjerningsmennene.
BRUKTE SVERD: Vitner sier det ble brukt sverd, jernstenger, knivner, pistol og balltre.