Kronisk utmattelsessyndrom

Barna ble ME-syke, så ble familien funnet død: «Ingen av oss kommer til å leve et vanlig liv»

Svensk politi bekrefter at barnas ME-sykdom var bakgrunnen til drapene.

DRAPSSAK: En familie på fire ble funnet død i en bolig i Sverige i januar. Etterpå fant politiet et avskjedsbrev. FOTO: Johan Nilsson/ TT / NTB Scanpix
DRAPSSAK: En familie på fire ble funnet død i en bolig i Sverige i januar. Etterpå fant politiet et avskjedsbrev. FOTO: Johan Nilsson/ TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I januar opplevde Sverige en rystende drapssak. En familie på fire ble funnet død i et bolighus i Bjärred utenfor Malmö, og jo lenger politiet kom i etterforskningen, jo mer grufulle ble detaljene.

Politiet i Skåne begynte allerede samme kveld som funnet fant sted å etterforske saken som en grov voldshandling. Grunnen til at politiet rykket ut til boligen, var at sjefen til familiefaren hadde varslet om at han ikke hadde møtt opp på jobb.

Et par uker seinere kom sjokkbeskjeden: De hadde gjort funn av et avskjedsbrev, hvor foreldrene fortalte at de hadde blitt enige om å avslutte sine egne og døtrenes liv.

- I brevet har de beskrevet at de ikke hadde noe livskvalitet eller framtid, på grunn av døtrenes sykdomssituasjon. Brevet er undertegnet av begge foreldrene, skrev politiet.

Under en pressekonferanse tirsdag i forrige uke, fortalte etterforskningsleder Stefan Svensson at døtrene på 11 og 14 år var diagnostisert med ME, og at foreldrene hadde planlagt drapene i flere måneder før hendelsen fant sted.

Informasjonen fra politiet ble gitt med tillatelse fra pårørende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer