-  Barna dine er trygge på sletta

Norway Cup-sjef Frode Kyvåg forsikrer alle foreldre om at barna er trygge mot overgrep under fotballfesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi kan forsikre alle foreldre som har sendt barna sine til Norway Cup om at vi gjør så mye vi kan for å forhindre at våre deltakere utsettes for overgrep. Vi planlegger dette nøye både før og under mesterskapet, sier Frode Kyvåg.

Natt til i går ble ei 14 år gammel Norway Cup-jente befølt av to berusete gutter på brystene mens hun sov med lagvenninnene på en skole. Guttene på 15 og 16 år ble pågrepet i går.

I fjor var det to tilfeller: et hvor en mann blottet seg i guttedusjen hvor et lag dusjet. Det andre tilfellet dreide seg om kikking.

I 2003 ble ei jente sexmisbrukt av en 65-åring mens hun deltok i Norway Cup (se saken over).

Kyvåg sier at de har en grundig beredskapsplan i forkant av arrangementet.

-  Supertrygt

-  Det ville vært flere slike tilfeller dersom vi ikke prioriterte dette. Vi bruker et sekssifret beløp på dette i år. Her skal det være supertrygt, sier fotballsjefen.Stasjonssjef på Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud, er enig.

-  Det sitter en del foreldre hjemme som har sendt barna sine på Norway Cup for første gang. Vi ønsker å si at tilfeller som dette er ekstremt uvanlige, sier hun.

 FORSIKRER TRYGGHET:  Norway Cup-sjef Frode Kyvåg forsøker å lage så trygge forhold som mulig under Norway Cup. -  Vi kan ikke gardere oss mot alle scenarioer, men vi føler vi har kontroll, sier Kyvåg. Foto: Torbjørn Grønning
FORSIKRER TRYGGHET: Norway Cup-sjef Frode Kyvåg forsøker å lage så trygge forhold som mulig under Norway Cup. - Vi kan ikke gardere oss mot alle scenarioer, men vi føler vi har kontroll, sier Kyvåg. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Smedsrud tror det er tryggere for ungdom på Norway Cup enn for eksempel på private fester og steder hvor ungdom vanker.

Svikt i rutinene

-  Vi har i samarbeid med politiet kontroll på de aller fleste som har slike interesser, sier Kyvåg.

Zoë Øiestad, rådgiver i Norgesprogrammet i Redd Barna, er ikke overrasket over at overgrepsmenn kommer til Ekebergsletta.

-  Norway Cup og liknende arrangementer vil alltid tiltrekke seg overgripere. Gutter og jenter bør holde sammen, være på vakt og bruke sunn fornuft, sier hun.De to guttene som tok seg inn til jentelaget i går natt, kom seg inn gjennom ei ytterdør som skulle være låst.

-  Dessverre sviktet rutinene våre her. Alle vakter er på kurs før cupen - de lærer at alle dører skal være låst, sier Smedsrud.