«Barna er fortsatt skremt etter det som skjedde»

Men ransofrene er lettet over pågripelsene av hjemranerne. 16 år gammel jente blant de siktede.

RANET: Barna i famiilen som ble ranet på Økern er blitt redde for å være hjemme alene. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
RANET: Barna i famiilen som ble ranet på Økern er blitt redde for å være hjemme alene. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det er utrolig deilig at de er tatt, sier en mann som 17. februar opplevde at hjemmet hans ble ranet på brutal måte mens han og resten av familien var hjemme.

Fem personer, blant dem ei 16 år gammel jente, er i dag pågrepet, siktet for ranet av mannens hjem, samt et husran på Økern i januar og et husran på Eiksmarka i desember i fjor.

- Stolt av politiet
Da ranerne tok seg inn i hjemmet på Bjørndal, slo de mannen i hodet med en pistolkolbe. Mannen, kona hans og deres to barn på to og fire år ble ført opp til hovedsoverommet i huset, der de ble passa på av to maskerte ranere.

Mannen, som jobber som eiendomsmekler, er veldig lettet over dagens pågripelser.

- Jeg er egentlig stolt over politiet, jeg synes de har gjort en veldig god jobb. Det må ha vært en vanskelig etterforskning, for ranerne la ikke igjen mange spor. Jeg synes det utrolig bra at de er tatt, sier mannen.

- Vi har gått rundt og lurt på hvem det kunne være, og fryktet at noe kunne skje igjen. Nå kan vi legge det tilbake. Jeg merker det på humøret mitt allerede, sier han.

En av de siktede er altså ei ung jente. Mekleren la ikke merke til noen jente blant ranerne som tok seg inn i hans hjem.

- Men jeg så bare de to som tok seg inn i huset først, ikke noen av de andre, sier han.

Barna er fortsatt skremt

Også familien som ble ranet på Økern er lettet over pågripelsene.

- Det har vært en stressfaktor at de har gått løs, så nå er vi lettet, sier mannen i familien til Dagbladet.no.

- Vi prøver å komme tilbake til hverdagen. Men det er ikke så lett. Barna er fortsatt skremt etter det som skjedde. De er blitt redde for å være hjemme alene og redde for å gå til skolen alene. Men vi håper det vil gå bedre nå, sier han.
De pågrepne er en kvinne (16) og fire menn på 21, 25 og 26 år.

De fem personene ble pågrepet på ulike steder i Oslo i dag i en samordna politiaksjon.

- Vi er veldig glad for at vi har kunnet gå til disse pågripelsene, sa stasjonssjef Gro Smedsrud på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Dette er saker som kan skape angst blant publikum.

Politiet sier at de i dag har foretatt beslag som styrker siktelsene mot personene, og de mener de har en god sak. De mener ranerne har gjort nøyaktige forberedelser foran hvert ran, og at ofrene ikke er plukket ut tilfeldig.

Ranerne skal ha fått med seg større verdier fra de ulike ranene, og politiet mener ranerne har hatt grunn til å tro at ofrene blant annet har oppbevart kontanter og andre verdier i hjemmet.

RANET I FEBRUAR: Familien er lettet over dagens pågripelser. Foto: Nina Hansen
RANET I FEBRUAR: Familien er lettet over dagens pågripelser. Foto: Nina Hansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer