Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barna får ikke synge «Deilig er jorden» på skolen. Men de må gjerne nynne den

- Hvem i all verden støtes av dette?

MÅ NYNNE: Elevene ved Nylund skole i Stavanger får ikke lov å synge «Deilig er jorden». Foto: Google Street View
MÅ NYNNE: Elevene ved Nylund skole i Stavanger får ikke lov å synge «Deilig er jorden». Foto: Google Street View Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylund skole i Stavanger har gitt beskjed til elevene om at det ikke er lov å synge «Deilig er jorden».

I tillegg er ord som nisseunger», «julenissen» og «julen» tatt bort fra kjente julesanger, skriver Stavanger Aftenblad.

– Noen som ikke ønsker julebudskapet ville oppfatte det som støtende at ordet jul inngår, for de henger seg opp i at når ordet jul er med så må det også være noe kristent, sier rektor ved skolen, Frøydis M.S. Anthonsen, til avisa.

En far ved skolen, som Aftenbladet har snakket med, rister på hodet over forbudet.

- Både nisser og jul er altså så betente begreper at de ikke må tas med i sangen. Hvem i all verden i Stavanger støtes ved disse sangene.

FAU-leder Arvid Berentsen sier til VG at han ikke kjenner til at det er kommet klager fra foreldre i forkant av årets julesamling.

– I forbindelse med en påskegudstjeneste for noen år siden, ble det klaget på at elevene deltok i forkynnelse da de sang påskesanger. Så vidt jeg vet, var det en familie med ikke-troende bakgrunn som reagerte, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling