Barna fikk henne inn i politikken

Nå vil hun bygge landet. Liv Signe Navarsete (50) ny Sp-leder i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Gode venner. Vi har en viktig jobb å gjøre. Vi skal bygge landet.  (...)

Jeg gleder meg til å være byggeleder.

Slik begynte Liv Signe Navarsete (50) talen da hun i dag som ventet enstemmig ble valgt til leder i Senterpartiet.

- Byggelederen kommer fra vanlige kår, fortsatte hun.

- Jeg giftet meg ung og avbrøt utdanninga for å være mot. Jeg jobbet på gård, bakte sju slag til jul og holdt ordne i hus og hjem. Jeg ble enke og aleneforsørger for to døtre, fortalte hun videre.  

Engasjerte seg i skolen

Det var døtrene som fikk Liv Signe Navarsete inn i politikken i 1986.

- Jeg engasjerte meg sammen med andre foreldre for skolen til barna våre. Det var meningen at en stor barneflokk skulle gå i to store klasser. Vi fikk delt inn klassene i mindre enheter.

HYLLET I DAG:  
Liv Signe Navarsete ble enstemmig og til dundrende applaus valgt til leder da Senterpartiet holdt ekstraordinært landsmøte i Folkets Hus i Oslo i dag. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
HYLLET I DAG: Liv Signe Navarsete ble enstemmig og til dundrende applaus valgt til leder da Senterpartiet holdt ekstraordinært landsmøte i Folkets Hus i Oslo i dag. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

-Samme høsten meldte jeg meg inn i Senterpartiet, og nå står jeg her, sa den nyvalgte lederen, som har sagt at hun vil gjøre skole til en hovedsak som partileder.


Les hele talen fra det ekstraordinære landsmøtet her.

Må gjenreise tilliten

Navarsete må nå forsøk å gjenreise selvtilliten og pågangsmotet i partiet etter den dramatiske avgangen til Åslaug Haga i juni.

Nestleder Lars Peder Brekk har fungert som leder fram til det ekstra innkalte landsmøtet. Det har imidlertid aldri vært tvil om at Navarsete skulle føre videre arven fra tidligere mektige senterpartikvinner som Anne Enger (Lahnstein) og Haga.

Senterpartiet la nylig fram et utkast til prinsipp- og handlingsprogram, der det framgår at partiet vil bruke 40 milliarder kroner ekstra de kommende fire år på utdanning, forskning, veier, jernbane og bredbånd.

Den nyvalgte partilederen gjør det klinkende klart at Sp går til valg på en fortsettelse av det rødgrønne samarbeidet og at det ikke eksisterer noen plan B.

- Jeg vil utfordre lederene i Høyre og FrP til debatt om framtida. Høyres fire siste år er de fire tapte årene for partiet. Fremskrittspartiet har ansvar for mer enn de vil innrømme og snakke om. Samtidig framstår de som et parti uten ansvar. Den debatten vil jeg ta med de to partiene, sa Navasete.

VIL BYGGE LANDET: - Jeg gleder meg til å være byggeleder, sa Liv Signe Navarsete i talen i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer