TAKKER FOR STØTTEN: I forbindelse med utgivelsen av sin ferske selvbiografi, forteller Michelle Obama om støtten barna mottok under deres tilværelse i Det hvite hus. FOTO: Jewel Samad AFP / NTB Scanpix
TAKKER FOR STØTTEN: I forbindelse med utgivelsen av sin ferske selvbiografi, forteller Michelle Obama om støtten barna mottok under deres tilværelse i Det hvite hus. FOTO: Jewel Samad AFP / NTB ScanpixVis mer

Barna fikk støtte av presidentdøtre: - Det kunne ha gått så galt

Michelle Obama avslører at barna Sasha (17) og Malia (20) fikk støtte fra de eneste som forsto hva de gjennomgikk.

Det var knyttet stor spenning til tirsdagens utgivelse av Michelle Obamas selvbiografi «Becoming». Selv om ektemannen Barack hadde kontorplass i Det hvite hus i åtte år, har vi sjeldent blitt tatt med inn i privatlivet deres. Nå er tiden imidlertid inne.

Tidligere har Dagbladet omtalt den tidligere førstedamens avsløringer om ekteskapsproblemene, sinnet mot Donald Trump og de 14 ordene hun angrer på. Men det er langt fra det eneste som kommer fram i forbindelse med bokutgivelsen.

TØRKET TÅRER: Barack Obama måtte tørke tårer da han på kortfattet vis takket kona Michelle. VIDEO: CNN Vis mer

- Glad i disse kvinnene

I likhet med andre presidentpar, har ekteparet Obama vært svært forsiktige med å utlever barnas privatliv. Men i et intervju på ABC-programmet «Good Morning America» kan Michelle avsløre at Sasha (17) og Malia (20) fikk støtte fra de eneste som forsto hva de gikk gjennom: Presidentdøtrene Chelsea Clinton, Jenna Bush og Barbara Bush.

- Jeg er glad i disse kvinnene. Jeg kommer til å være glad i dem for alltid - for hva de gjorde for å støtte døtrene mine. De beskyttet dem uansett hva: Om noen i pressen gikk etter dem, kunne Jenna komme og si dem imot, mens Chelsea kunne publisere en Twitter-melding som utgjorde den store forskjellen.

Et eksempel på beskyttelsen Michelle forteller om, kom for omtrent et år siden. Da hadde Barack Obama flyttet ut av Det hvite hus, men likevel fulgte pressen Malias steg i offentligheten.

FOLKEKJÆR: USAs avtroppende førstedame Michelle Obama har bydd på sin humoristiske sans under sine åtte år i Det hvite hus. Video: CNN, CNN, CBS, NBC, The White House, LET'S MOVE, Glamour Magazine Vis mer

Støtte fra Chelsea og Ivanka

Obama-parets eldstedatter Malia hadde flyttet fra Washington for å studere på prestisjeuniversitetet Harvard, da et kyssebilde av henne, og det som tilsynelatende var en klassekamerat, ble spredt i britiske tabloider.

- Malia Obamas privatliv som en ung kvinne og student burde ikke være utgangspunkt for deres klikkagn. Vær bedre enn som så, raste Chelsea på Twitter.

Også Donald Trumps datter, Ivanka Trump, uttrykte sin frustrasjon.

- Malia Obama har rett til det samme privatlivet som sine jevnaldrende skolekamerater. Hun er en ung voksen og ikke en offentlig person. Hun skal IKKE røres, skrev Ivanka på Twitter

- Kunne ha gått så galt

Og Michelle er tydelig takknemlig for at døtrene taklet farens presidenttilværelse så godt.

- La meg bare si dette høyt i offentligheten. Jeg er så stolt over døtrene mine. De har håndtert situasjonen med ydmykhet, og de er normale, snille, smarte, vennlige og åpne. Herregud, det kunne ha gått så galt.

Mens Malia har flyttet til New York, bor Sasha fortsatt med foreldrene i millionvillaen de kjøpte i Washington i fjor.

Smarte døtre

Da Barack Obama var på norgesbesøk i høst, avslørte han at barna er smartere enn ham på enkelte emner.

- Det er støtende. Jeg pleide å være mye smartere enn dem, sa han lattermildt.

Men er de smarte nok til å bli presidenter i framtida? Michelle mener i hvert fall - med en humoristisk undertone - at eldstedattera har en sjanse.

På spørsmål om hun selv kunne tenkt seg å stille til presidentvalg, avviste hun dette og foreslo at Sasha burde gjøre det i stedet.

- På nåværende tidspunkt tror jeg alle er kvalifisert, og at alle burde stille til valg.

- Sasha, du har en del fritid. Jeg mener du ville ha gjort en god jobb, sa hun og lo.