Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barna forsvant for 52 år siden. I går ble foreldrenes håp igjen knust

Nancy og Jim Beaumont har ventet på svar i et halvt århundre.

STOR SAVNETSAK: Søsknene Arrna (7), Grant (4) og Jane (9) forsvant i 1966. Saken er en av Australias mest omtalte savnetsaker noensinne. Foto: Australian Federal Police
STOR SAVNETSAK: Søsknene Arrna (7), Grant (4) og Jane (9) forsvant i 1966. Saken er en av Australias mest omtalte savnetsaker noensinne. Foto: Australian Federal Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Morgenen den 26. januar 1966 var i utgangspunktet ganske normal for Beaumont-familien. Været var varmt, og Jane (9), Arrna (7) og lillebroren Grant (4) var sikre i sin sak:

De skulle ned til Glenelg Beach for å bade. Men timene gikk, barna kom ikke tilbake og foreldrene ringte politiet.

AVISFORSIDE: Forsvinningen førte til en rekke oppslag den 27. januar 1966. Her fra The News. Foto: Faksimile
AVISFORSIDE: Forsvinningen førte til en rekke oppslag den 27. januar 1966. Her fra The News. Foto: Faksimile Vis mer

Da de forhørte seg blant de flere hundre menneskene som hadde vært på Adelaide-stranda, kunne en baker fortelle at søskenflokken hadde vært innom og kjøpt lunsj.

Betalingsmiddelet var en dollarseddel - et faktum som bygget opp under mistanken om at noe skurret. Moren hadde bare sendt med dem mynter.

Mislykket søk ved fabrikk

Det var det siste konkrete sporet etter de tre barna, som politiet nå har lett etter i 52 år, ifølge The West Australian. Avisa omtalte i går hvordan politiet i fredag gravde etter de tre barna ved en fabrikk i Adelaide.

De fant imidlertid ikke noe annet enn dyrebein, ifølge det australske nettstedet News.au.

- Vi er sikre på at noen har gravd et hull her på et tidspunkt, og at det på et tidspunkt ble brukt som en avfallsgrupp, men ingenting av det vi fant i dag er relatert til Beaumont-barna, sa etterforskningsleder Des Bray til News.

- Det betyr dessverre at familien fortsatt står uten svar, legger han til, for så å understreke at letingen etter de savnede barna fortsetter.

Mistenkt døde i 2004

BBC skriver at en mann som døde i 2004 tidligere eide tomta politiet gravde på. Han er fortsatt mistenkt i forbindelse med saken, i og med at etterforskerne ikke har klart å utelukke ham.

The West Australian skriver samtidig at den avdødes utseende ikke var ulikt en skisse av en mann som ble sett sammen med barna tilbake i 1966.

Skissa viste en høy, lyshåret og solbrun mann med et smalt ansikt.

Mange blindspor

Opp gjennom årenes løp har politiet også fulgt en rekke andre spor.

Tidlig i etterforskningen undersøkte de hvorvidt barna kunne ha blitt ført til Mud Islands, ei øygruppe i Port Phillip-bukta, uten å finne dem.

En annen teori var at de hadde blitt tatt om bord på det britiske skipet Devon. Den mistanken førte til at hele skipets mannskap ble avhørt i 1968, ifølge The West Australian.

Avisa beskriver videre flere tilfeller der folk hevdet å vite hvor barna var. Særlig ett av disse fikk særlig mye oppmerksomhet.

Dette i form av at Gerard Croiset, en nederlender og selverklært synsk, hevdet at hans indre øye hadde sett at barna var gravlagt i et område rundt to kilometer unna Glenelg Beach.

Det påfølgende søket ga ingen resultater.

Tøft for foreldrene

Politiet fortalte i går om en svært komplisert og krevende etterforskning. De har fortsatt en rekke mistenkte i forbindelse med saken.

- Vi har fått tips om hundrevis av mulige gjerningspersoner, og flere av de mest notoriske og grusomme forbryterne i Australia har blitt nevnt blant dem. I noen av sakene har vi ikke kunnet utelukke dem som mistenkte. I dag er det rundt et dusin mennesker som hører inn under den kategorien, sier etterforskningsleder Des Bray, ifølge CNN.

Hans kollega, Greg Hutchins, understreker at jakten på sannheten har vært en stor prøvelse for Nancy og Jim Beaumont. Paret, som ble skilt i etterkant av forsvinningen, er nå henholdsvis 90 og 92 år gamle.

- Det er helt klart at de 52 siste årene har vært tøffe for dem, sier Hutchins, ifølge News.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!