Barna funnet i god behold

De tre barna (6, 7 og 9 år) ble funnet 8,5 time etter at de gikk ut for å lufte hunden. - De var litt kalde, men hadde det bra, sier redningsmannen til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var to brødrene på fem og ni år og ei jente på sju som ble meldt savnet på Fjelbergøy i Kvinnherad i ettermiddag. Barna har da vært borte fra hjemmet sitt siden 12.00-tiden i dag, da de gikk ut for å lufte hunden.

- Barna er funnet i god behold sier lensmannsbetjent Rune Albertsen ved Kvinherad lensmannskontor.

De tre ble oppdaget fra en båt som deltok i søket etter barna. Først oppdaget de hunden i strandkanten, og så like etter de tre barna sittende på en bergknaus like bak.

- De var litt kalde og litt redde, men hadde det ellers bra, får Dagbladet.no opplyst.

Tre personer var i båten som fant barna. En av dem forteller til Dagbladet.no at de er godt kjent i området, og at de kjørte båten langs land og lyste med lommelykt.

- Vi så hunden først, og barna satt i lyngen like bak. Vi ropte at de skulle holde seg i ro, sier mannen til Dagbladet.no. Han opplyser at rednignsmannskaper var like ved.

Ambulansebåten fra Stord ambulansetjeneste ble bemannet og deltok i søket. Det gjorde også mannskaper fra Røde Korps hjelpekorps, redningshunder og politi. To Sea King redningshelikptre ble forsøkt sendt inn for å hjelpe til med søket, men de måtte snu på grunn av dårlig vær. Mørke og sludd gjorde det umulig for helikopteret å delta i søket.

- Om været ikke bedrer seg kommer vi ikke til å forsøke med helikopter mer i dag, opplyste redningsleder Terje Langås ved HRS til Dagbladet.no.

På ferie på øya

Barna er på juleferie på øya og skulle bare ut på en liten tur.

- Vi fikk melding om saken rett før klokken 18. De tre var med jentas mor på besøk på øya, sier redningsleder Trygve Sveen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.

Alle tre skal være fra Bergen, mens de to guttene er av utenlandsk opprinnelse. Familien var ikke på besøk hos noen, men leide en hytte på øya i ferien.

Ute med hunden

- De tre er venner og gikk ut for å lufte hunden sin ved 12-tida i dag, sier operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

- De tre ungene skal være godt kledd og den skogkledde øya er ikke veldig stor, tilføyer Bruarøy.

- Det er bare 20 hus på den lille øya på vel 4 kvadratkilomter. Den er bare bebodd på den sør-østlige-delen av øya. Det er langt fra den ubebodde til den bebodde sida, forteller Arve Fossa som driver Fjelberg prestegard til Dagbladet.no.

Den ubebodde sida i nord-vest ut mot fjorden er dekket av skog. Det var i dette området søket etter barna ble konsentrert. Det er ikke spesielt kupert i området.

Hunden barna gikk ut med har heller ikke dukket opp. Redningsmannskapet brukte derfor gjenstander som hunden kan reagere på i aksjonen.

- Forsterkninger er på vei fra Røde Kors. Det kommer også flere politihunder. Det er ei lita øy, og det tar ikke all verdes tid å gjennomsøke den til fots, sier Langås, som er optimistisk. Håpet er at barna bare er ute og leker.

Privatpersoner fra naboøyene Halsenøy og Borgenøy har nå kommet til øya for å hjelpe til. De leiter på land, i strandkanten og med småbåter.

Det er 3-4 plussgrader og litt regn på øya.

Ingen har sett barna siden klokken 12 søndag.