Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i 70-åra drept i Hokksund

- Barna hans er i sjokk

Hadde familiesammenkomst søndag. Mandag kveld ble faren funnet drept.

DREPT: En mann i 70-åra ble på kvelden lille julaften funnet drept langs en vei i Hokksund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DREPT: En mann i 70-åra ble på kvelden lille julaften funnet drept langs en vei i Hokksund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Politiet har fått flere tips etter drapet på en mann i 70-åra i Hokksund.

1. juledag etterlyste de en brun Toyota Rav 4 som disponeres av mannen som er siktet for drapet. Han er ikke pågrepet.

HOKKSUND-DRAPET: Mandag 23. desember ble en mann i 70-åra funnet drept langs en bilvei midt i Hokksund sentrum. Reporter: Øystein Andersen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Helt uventet

Den drepte mannens familie har fått oppnevnt Marijana Lozic som bistandsadvokat. Hun forteller at hans to voksne barn er i sjokk etter drapet.

- Barna hans er i sjokk. De hadde en hyggelig familiesammenkomst på søndag med faren sin, så skjer dette dagen etter. Det kom som et sjokk og helt uventet på dem. De håper nå å få svar på hva som har skjedd, sier Lozic til Dagbladet.

Etterlyst

Den siktede mannen har også en relasjon til den drepte mannen.

Han er ennå ikke pågrepet, og er - sammen med en Toyota-SUV han disponerer - etterlyst i hele Schengen-området.

- Det er ikke gitt at han er i nærområdet, sa politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen til Dagbladet onsdag kveld.

Politiet fikk den første meldingen om funnet klokka 19.37 mandag kveld.

En nabo til åstedet hørte et kraftig smell derfra allerede klokka 19.20. Mannen ble erklært død på stedet klokka 20.24.

Mannen hentet en postpakke i Coop Extra-butikken i Hokksund sentrum noen minutter over klokka 19. Derfra til stedet han ble funnet er det bare 10-15 minutters rolig gåtur, og smellet som naboen hørte klokka 19.20 kan ha tilknytning til drapet.

Mannen ble funnet langs den korteste ruta fra Coop Extra-butikken til mannens leilighet. Boligen ligger bare tre til fem minutters gange fra drapsstedet.

Fra obduksjonen har politiet konkludert at mannen ble drept, og at de har et bilde av hvordan det skjedde.

Beslag på åstedet

- Kan smellet som naboen hørte komme fra våpen ?

- Vi har gjort beslag på åstedet, men går ikke ut med hva nå under etterforskningen, sier politiinspektør Per Morten Sending til Dagbladet torsdag formiddag.

På tredje døgnet etter drapet arbeider Sør-Øst politidistrikt og Kripos med flere intens med å finne den siktede mannen i slutten av 50-årene.

Politiet etterlyser fortsatt tips om bilen de mener mannen disponerte, en brun Toyota Rav4 2014-modell.

Siktede er etterlyst i hele Schengen-området.

Flere tips om mann og bil

- Vi har fått flere tips om både mannen og bilen, men har ennå ikke fått verifisert tipsene, sier politinspektøren, som på nåværende tidspunkt ikke gir konkrete svar på spørsmål om elektroniske spor - fra mobil, bankkort eller pass.

Drapssiktede har en såkalt relasjon til offeret. Politiet vil nå ikke si noe mer konkret nå om denne relasjonen. Dagbladet vet at verken siktet eller offer er såkalte kjenninger av politiet, og at de heller ikke er registrert med straffedommer i nyere tid.

Siktede har ikke boligadresse i Buskerud.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media