Barna i Karasjok funnet

De tre små barna som natt til tirsdag var savnet i Karasjok i Finnmark, ble ved 07.45-tiden tirsdag funnet av en hundeekvipasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna, ei jente på seks år og to gutter på henholdsvis fem år og sju år, var kalde og forkomne, men så ellers ut til å være i god form, får NTB opplyst ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge i Bodø.

- Hundeføreren som fant barna, sa at de var ved godt mot. De ble funnet inne i skogen cirka 4 kilometer fra der de sist ble sett, sier lensmannsbetjent Britt Solveig Siri ved Karasjok lensmannskontor til NTB.

Ved 08.15-tiden var en ambulanse med lege på vei for å ta hånd om barna. De hadde da ennå ikke blitt gjenforent med sine foreldre.

Tynnkledde

Barna ble meldt savnet ved 22.30-tiden mandag. De ble sist observert da de gikk fra hjemmet til den ene av guttene ved 20-tiden. Det var kaldt i området natt til tirsdag.

Ved 23.30-tiden mandag kveld var det 1 kuldegrad, og trolig ble det kaldere i løpet av natten. Meldingen om at de tre barna var tynt kledd da de gikk hjemmefra, var derfor foruroligende.

Omfattende leteaksjon

Det ble satt i gang en omfattende leteaksjon i boligfeltet de forsvant fra og i et 8 kvadratkilometer stort skogsområde.

På grunn av tåke måtte Sea King-helikopteret fra Hovedredningssentralen avbryte letingen, men over 40 mann fra Sivilforsvaret, brannvesenet, Røde Kors, lensmannskontoret og lakseoppsynet lette hele natten.

Etter hvert som nyheten om de tre savnede barna ble kjent natt til tirsdag, kom stadig nye letemannskaper til. Et ukjent antall frivillige meldte seg også.

Tirsdag morgen skulle leteaksjonen trappes opp ytterligere. Da barna ble funnet, var 125 soldater fra garnisonen Porsangermoen på vei for å være med på søket.

(NTB)