Barna i rommet da mora ble drept

Faren deres er siktet for knivdrapet i Sarpsborg og mordbrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av barna (1, 3 og 4 år) sov i samme rom der drapet ble utført i går morges. Deres 27 år gamle mor ble funnet død med knivskader i en leilighet på Kurland. Hennes 42 år gamle ektemann ble funnet i kjellertrappa nedenfor et åpent vindu i leiligheten. Han hadde store hodeskader og ble brakt til Ullevål sykehus og skal ligge i respirator.

Det var totalt åtte mindreårige barn i leiligheten da drapet skjedde.

Paret som bor i leiligheten er også fra Kongo og har tre barn. De hadde tatt inn familien på sju fordi deres bolig begynte å brenne ved 02-tida natt til mandag. Politiet gikk raskt ut og sa at de mente brannen var påsatt.

Ektemannen er nå siktet for å ha startet denne brannen, og han er siktet etter mordbrannparagrafen.

Siktelsen kom etter avhør i går og i dag, melder NRK Østfold.

Ingen vitner til drapet

Til tross for at det var 12 mennesker i den lille treromsleiligheten i Sarpsborg, skal ikke noen ha vært vitne til selve drapshandlingen.

- Ut fra det vitner har forklart var det en konflikt mellom ekteparet like i forkant av det som skjedde, sier etterforskningsleder Kai Andersen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Både den 42 år gamle mannen og hans 27 år gamle kone var inne til avhør mandag etter at det brøt ut brann i deres hjem i Jernbanegata i Sarpsborg natten før.

Politiet var sikre på at brannen var påsatt siden de fant at brannen var påsatt en rekke steder rundt i leiligheten, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

Men politiet lot begge gå igjen, og sa på pressekonferansen klokka 13 i dag at de ikke hadde noen indikasjoner på at det var en konflikt mellom paret.

Klokka 06.03 fikk politiet melding om drapet i leiligheten i Skogbrynet på Kurland i Sarpsborg.

Kom til Norge i fjor høst

Kvinnen (27) og mannen (42) er begge fra Kongo og kom til Norge i fjor høst som kvoteflyktninger fra en flyktningeleir i det Øst-afrikanske landet Tanzania.

Paret kom rett fra Tanzania og til Sarpsborg. Dagbladet får opplyst at de i fjor fikk oppholds- og arbeidstillatelse i Norge. De har fem barn sammen, henholdsvis ett år, tre år, fire år, fem år og åtte år gamle.

- I fjor kom det vel 150 overføringsflyktninger fra Kongo. Fra norsk side er det lagt vekt på at de skal ha gode muligheter til å bli integrert i Norge, sa informasjonssjef Geir Løndal i UDI til Dagbladet før siktelsen ble klar.

Paret fra Kongo var en del av et intergreringsprogram i Sarpsborg.

- Kurset som går over 37,5 timer i uka skal forberede innvandrerne på livet i Norge. De deltar på ulike aktiviteter, språkkurs og praksis i bedrifter, sier sosialsjef i Sarpsborg kommune, Flemming Johnsen.

<B>SIKTET FOR DRAP: En 42 år gammel mann ble i dag siktet for drapet på sin 27 år gamle kone i dag. Mannen ligger kritisk skadd på Ullevål sykehus i Oslo.
<B>SJOKKERTE NABOER: Paret som var involvert i drapet var på overnattingsbesøk i denne blokka.