Barna i skvisen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Resultatet kunne knapt vært verre: 90 av 114 kommuner bryter loven når det gjelder barnevern og helse- og sosialtjenester til barn. Utsatte barn fanges ikke opp i tide fordi samarbeidet mellom etatene er for dårlig. Barne- og likestillingsdepartementet og Statens helsetilsyn har gått sammen om landsomfattende tilsyn for å sjekke kommunenes tilrettelegging og samkjøring av tjenester til utsatte barn. Bare 11 av 114 utvalgte kommuner får ståkarakter. Resten får stryk. Direktør Lars E. Hansen sier Helsetilsynet aldri før har funnet så høy prosentandel av lovbrudd ved tilsyn.

Det fins barn som utsettes for vold og kommer på sykehus med brudd på hjerneskallen, uten at mishandlingen følges opp. Bekymringsmeldinger blir ikke sendt eller fanges ikke opp. Når barna ikke får hjelp, skyldes det på systemsvikt. Det er vanskelig å få til godt samarbeid hvis kommunen er dårlig ledet og mangler styringssystemer. Ordførere, rådmenn og kommuneledere må slutte å skyve fagfolkene foran seg. Lederne plikter å legge til rette slik at fagfolkene kan oppfylle sine lovpålagte oppgaver for barna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer